Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

lauantai 31. joulukuuta 2016

Perinteinen katsaus 2016 ja katse kohti tulevaa 2017Taas on päästy vuosi eteenpäin ja nyt katse kohti seuraavaa. Ensin meinasin, etten tee mitään tavoite/suunnitelmalistausta tai katsausta, mutta mihinkäs sitä nyt tästä leikittely perinteestä pääsee. Ensin lista kuluneelle vuodelle ja kertausta, päästiinkö tavoitteisiin, mitkä toteutuivat ja mitkä jäivät.

Ajatuksia sitten alkaneelle vuodelle 2016

T I K O
- veteraani kehiä! Ja CACIB haaveissain.

K O R U
- viimeiset yritykset pennuille
- edellisestä riippuen muutamat näytelmät, jälkeä ja ehkä tokoillaan
- AD-koe?

K O N S T I
- valjakkokisoja pari, ehkä käyttökokeen johtaja-luokka
- tokoa, ykköstulos, ehkä TK1?
- MVA
- jälkihommia

S I T K A
- valjakkohommien opiskelu jatkuu
- mätsäreitä
- ehkä AD-koe

MUU  LAUMA
- alaskalaispennut aloittaa opiskelut valjakkohommiin
- Zisk ja Sila muutamat näyttelyt, Ziskille tokosta tulos, ehkä luonnetesti
- Nalle pysyä terveenä, ehkä veteraanikehä voinnista riippuen
- Unni rekä-tulos, BH, taipparit ja TK1, ehkä käydään näyttäytymässä näyttelyssäTiko kävi veteraanikehissä viisi kertaa, tuloksina ERI2, ERI4, EH1, EH2 ja H. Valioluokassa ei käyty. Silmät tarkattiin kesäkuussa neljännen kerran terveiksi.

Koru jäi toisestakin yrityksestä tyhjäksi, joten Korulle ei jälkikasvua näin ollen saatu. Eipä se haittaa, nimittäin polvien suhteen käytiin kevään oireilujen takia uudelleen syynissä, ja tulokseksi saatiin molempiin ykköset. Näyttelyissä sirppa kävi kolme kertaa, tienaten kaksi EH:ta ja H:n. Syyskuussa ihmeteltiin haalareita ja uhkia, ja luonnetestistä tulokseksi hienot +144. AD-koe jäi, jälkiä tehtiin ehkä pari virkistyksen vuoksi, tokoilemaan Koru ei päässyt kotipihaa enempää.

Konsti juoksi kaudella tarhalla parit safarit sekä junnutreeneissä, kilpailuissa ei käyty ja käyttökoe siirtyi. Tokoiltiin yhden ykkösen ja kolmen kolmosen verran. Plakkariin tuli hyviä misseilytuloksia, mm. syyserkkarin PU4 ja VA-SERT, se viimoinen sinivalkoinen odotuttaa. Silmät tarkattiin toistamiseen terveiksi, polvetkin tutkitiin nolliksi. Jälkiä tehtiin muutama ja ne oli huippuja, ei se määrä vaan laatu. Yhtä jälkeä lukuunottamatta kesän aikana Konsti puksutti kaikki hienosti läpi hyvällä motivaatiolla ja draivilla, variaatioita oli lyhyestä tuoreesta pitkään vanhaan. Jälkikasvua Konstille syntyi kahden pentuen verran, josta molemmista toin kotiini pennut.

Sitka opiskeli valjakkoilun saloja ja juoksi useamman safarin turistihommissa, nyt toisen kauden alkaessa poika on osoittanut suurta kehitystä ja parannusta ensimmäiseen kauteensa, kuten oli tavoitekin. AD-kokeeseenhan Sitkalla ei ole asiaa (koska ei FCI:n tunnustama rotu), en tiedä mikä aivopieru minulla on tuota ajatusta miettiessä ollut. Mätsäreissä käytiin muistaakseni pari kertaa.


Alaskalaiset aloittivat syksyllä virallisesti ensimmäisen kautensa, keväällä kävivät jo muutamia kertoja tutustumassa menoon. Muutkin alaskalaiset touhusi safarihommissa, lisäksi Kara sai pennut elokuussa. Ceskoslovenskyt Sila ja Zisk keskittyivät kotitreenaamiseen ja töihin firman puolesta. näyttelyissä eivät käyneet, mutta Zisk kävi ensimmäisissä tokokisoissaan nollatuloksella mutta sitäkin paremmalla kokemuksella, lisäksi Zisk DM-testattiin terveeksi. Nallen osalta vuosi oli kaikkea muuta kuin hyvä, ja marraskuussa jouduimme maailman parhaalle nallelle sanomaan hyvästit... :'( < 3
Labbis Unni kävi luonnetestissä hienoin pistein +201 ja tokoilemassa kerran kakkosen verran.


Laumaan liittyi myös Keinon ja Rakeen lisäksi Nallen siskopuolenpoika Kuma. Keino ehti käydä kahdesti pentulokassa sekä junnuissa, erkkarissa ollen lopulta BIS3-pentu sekä messarissa hienosti juuri 9kk täyttäneenä molempina päivinä EH:t. Rae kävi kerran pentuluokassa hakemassa kokemuksia. Rae aloitti myös ihan ensimmäiset juoksunsa 23.12.16. Kaikki kolme pentua kävivät myös lampailla paimentamista harjoittelemista, Rae ja Kuma lähinnä kokemuksia, Keino osoitti ensimmäisestä kerrasta lähtien olevan lupaava paimen ja tykkäsi hommasta kovasti. Kesällä käytiin Lappalaiskoirien leirilläkin, joka oli mahtava irtiotto arjesta.

Vuosi oli kaikenkaikkiaan touhukas, huomenna vuoden vaihtuessa lähdetään taas uuteen nousuun. :)


2 0 1 7

TIKO
- terveenä pysyminen
- muutamat veteraanikehät, ehkä valioissakin pyörähdys

KORU
- polvien kuvaus ja tuore syynäys
- silmätarkki
- muutamat kehäilyt
- edes yksi tokokoe
- ehkä rally-tokokokeilua
- sterkkaus?

KONSTI
- MVA
- tokoilua, ykköstulos, ehkä TK1
- rally-tokokokeilua
- jälkiä, ehkä jopa MEJÄ-kokeeseen?
- valjakkoilua, johtaja-koe

KEINO
- näytelmiä
- AD ja ehkä myös BH-koe
- ehkä rally-tokoilua
- silmätarkki?
- poro- ja lammaspaimennusta. lammaspaimennuksen taipparit

RAE
- kasvamista
- ehkä AD-koe
- näytelmiä
- silmätarkki?

SITKA
- valjakkoilua
- mätsäreitä
- läpivalaistus?
- BH-kokeeseen aloittelua, jos joskus uskaltauduttaisiin kokeeseen
- rally-tokoilua?

MUU LAUMA
- valjakkoilua, Owenille ehkä BH/toko/rally-toko harjoittelua
- Unni tokoilua, BH, taipparit? Ehkä yksi kehäpyörähdys
- Zisk, toko-kokeita
- Kuma, kasvamista
- sterkkausta ja pallienpoistoa?


Siinäpä taas miettimistä kerrakseen. Valjakkokilpailuihin tuskin tulee tänäkään vuonna osallistuttua, koska kilometrit on jääneet hyvin vähälle tälle kautta. Mietinnässä kyllä olisi yksi tai kaksi, mutta sen näkee sitten. Näyttelyturnee 2017 aloitetaan Kuopion jalostuspäivillä 28.-29.1.17, mahdollisesti käydään myös kevät erkkarissa Seinäjoella maaliskuussa.

Lopuksi vielä Lauran ottamia kuvia kuluneen viikon alusta, näihin kuviin ja tunnelmiin Hyvää Uutta Vuotta 2017!

Karan lapsista 5/9

Ei kommentteja: