Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

maanantai 30. tammikuuta 2017

Kuopion jalostuspäivät

Viikonloppuna oli odotettu vuoden ensimmäinen reissu Kuopioon. Perjantaina töiden jälkeen pakkasin tavarat ja koirat autoon, ja suuntasin hakemaan kyytiin äitin, josta ajoimme yöksi Ouluun. Keino ja Rae olivat kerrostalokämpässä kotonaan, liukkaat rappukäytävän lattiat ja portaikot sujuivat ongelmitta. Konsti kokeneena kerrostaloasujakonkarina näytti lapsilleen esimerkkiä, miten liukkaat portaat kuljetaan vaivattomasti ja liukastelematta.

Lauantai-aamuna lähdettiin ajamaan kohti Kuopiota. Matka sujui hyvin, ja perillä oltiin kahden aikoihin. Olisin halunnut käydä katsomassa jalostustarkastuksia, mutta paikan parkkipaikka oli niin täynnä, ettei sinne yksinkertaisesti saanut pakua enää mihinkään. Lähelläkään ei ollut parkkipaikkoja, joten tälläkertaa jäi nämä sitten näkemättä. Hotellilla Rae hieman pöhähteli käytävän koirien äänille, mutta muuten majoitus sujui vaivattomasti. Illalla treffattiin vielä lappalaisporukkaa syömingin merkeissä ja sunnuntai-aamuna suunnattiin hyvissä ajoin näyttelypaikalle.

Purin koirat autosta yksitellen, koska halusin antaa Rakeelle kaiken sen tarvitseman huomion ja keskittymisen. Rae kun on epävarma vieraita koiria kohtaan, joka näkyy epävarmana haukkumisena ja lisäksi päälle vilinä ja vilske, tiesin, että se tarvii hetken ennenkuin "toipuu" alkujärkytyksestä. Aluksi Rae jännittikin tosissaan, mutta kun päästiin Keinon ja Konstin luo kehän reunaan, likka rauhoittui. Sen jälkeen ei ollutkaan enää ongelmaa, ja kehässäkin Rae esiintyi omana ahneena itsenään reippaasti. Keino oli Rakeen kanssa samaan aikaan viereisessä kehässä, joten Marjo hyppäsi puikkoihin ja käytti Keinon pyörimässä arvosteltavana. Konstin ehdin käyttää itse, ja sitten keskityttiinkin seurusteluun ja kehien seuraamiseen, käytiin myös ottamassa kuvia koirista. Näitä lisää tulossa myöhemmin.

Iskä ja tyär

sisko ja sen veli

sisko ja sen isosiskopuoliska

pörröperhe
Keino, Rae, Konsti ja Lysti


Rae JUN EH, tuomarina Tuula Pratt
Hyvä korkeuden ja pituuden suhde. Kallo-osa saa vielä täyteläistyä ja otsapenger olla selvempi. Hyvä kaula. Tasapainoiset raajojen kulmaukset. Sopivasti runkoa. Hyvät sivuliikkeet, ahtautta takana. Hyvä häntä. Oikea karvanlaatu, mutta ei aivan täydessä turkissa.

Keino JUN ERI3, Markku Kipinä
Vaivattomasti askeleella liikkuva, tasapainoisesti rakentunut. Lanneosaltaan hieman pitkä uros. Hyvät korvat, silmät ja purenta, riittävä kuono-osa. Hyvä ylälinja ja häntä. Turkki vaiheessa. Melko laajat valkoiset värimerkit. Hyvät liikkeet, hyvä luonne.

Konsti AVO ERI
Hyvä koko ja mittasuhteet. Riittävä luusto, hyvä ylälinja ja häntä. Hieman voimakkaasti kulmautunut takaa. Hyvä ilmeinen pää ja hyvä purenta. Esitetään niukassa karvassa. Vaivaton sivuliike. Miellyttävä luonne.


Ei kommentteja: