Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

torstai 27. elokuuta 2015

Kesä tuli ja meni, tervetuloa syksy

Lyhyesti kertausta muutamista tapahtuneista. Kauheasti ei ole sattunut isompia, kaikkea en edes muista enää. :D Jokatapauksessa:


13.6 silloin tuorein, 12vrk:tta aiemmin saapunut alaskanhusky Patty synnytti seitsemän pientä valjakkokoiranalkua. Tällähetkellä pennut ovat pian 11vkoa. Nimensä katras sai uuden Jurassic World elokuvan mukaan. Pennuista yksi on lähtenyt maailmalle ja toinen matkaajista odottelee kotiinlähtö päiväänsä. Harkinnan jälkeen ja pentujen kasvettua päätimme jättää kotiin kasvamaan pentuja, tulevia valjakkouria silmällä pitäen.

pentueen tytöt,
vas. Blue, Grady, Echo & Rexy


pentueen pojat,
ylh.vas. Delta & Owen
alhaalla Charlie "Kaapo"


28.6 käytiin Jällivaarassa näytelmissä. Olin ilmoittaunut kehiin naku-Ziskin ja Konstin, mutta valitettavasti Konstille sattui viikkoa ennen reissua pieni tapaturma. Konstin häntäkarvat olivat tarttuneet juoksulankaan, ja täydellä vauhdilla juoksuun lähtenyt Konsti repeytti hännänpäänsä - päivystyksessä seuraavakin nikama jouduttiin poistamaan. Nyt Konsti on hännästään siis paria nikamaa lyhyempi, muttei menoa ole haitannut.. Jokatapauksessa, kehiin lähti meiltä kotoa sitten vain Zisk. Matkaseurana oli kaksi kaveriani, toisella mukanaan siperianhusky sekä sarloos wolfhound. Reissu meni nappiin, Zisk oli ROP saaden Ruotsin SERTin sekä CACIBin.

naku-Zisk
Jällivaara 28.6.15
ROP, SERT & CACIBKoko kesän ajan on pyörinyt paremman puoliskon koirakoulut ja -kurssit, joissa toki sitten olen pyörinyt mukana. Sitka sekä pennut ovat näiden kurssien mukana olleet enemmältikin, ja näin ollen saaneet hyviä kokemuksia ja harjoituksia elämää varten. :) Sitkan kanssa kovin paikka oli kaupungilla keskustassa kävely - tai oikeastaan yksi ainoikainen "tunneli", jonka läpi kävelimme (siis katollinen kävelykadun pätkä). Siitäkin toivuttiin lopulta ja elämä voitti. ;) Muuten Sitkalla on mennyt hyvin, sopeutunut laumaankin hienosti, vaikka välillä testaakin paikkaansa muiden koirien kesken, esim. ruoan ja lelujen suhteen. Laikapaikapölliäinen vietti ekoja synttäreitäänkin kesäkuussa, pikkuhiljaa siitä kasvaa mies. :)
Sitka on myös päässyt valjaisiin ja vetämisen makuun, siitä tulee hyvä työmyyrä! Teknilliset asiat on vielä ihan hakusessa, mutta suotakoon se pikkumiehelle anteeksi, valjaissa kun on ehtinyt käydä vasta muutamia kertoja. Menohaluja on, eiköhän siitä kuoriudu kelpo menijä ajan ja kokemuksen kanssa.

Sitka 26.6.15
1-vee, silloin vielä karvoissaan16.8 käytiin mätsärissä, mukana Sitka ja Zisk. Sitkalle kerta oli ensimmäinen, mutta voi pojat kun se käyttäytyi hienosti! Tuomaria väisti minkä sille sallin tietyltä osin, meille riittää tällähetkellä että vieras saa sitä pikaisesti silittää. Tuosta kerrasta siis pelkkiä positiivisia kokemuksia, siitä hyvä jatkaa eteenpäin. Sitkalle sininen nauha ja Zisk sai punaisen ja oli vielä viiden parhaan joukossa.


23.8 eli muutama päivä sitten käytiin Rovaniemen ryhmiksessä, kehiin ilmoitettuna Zisk. Odotukset oli toki korkealla, viimeistä SERTiä metsästettiin, Niinhän siinä sitten kävikin että tuomari tykkäsi Ziskistä todella paljon, ja poika pokkasi itselleen ROPin saattelemana viimeisen SERTin jota myöten valioitui Suomen ja Ruotsin Muotovalioksi, jee!


23.8 ROP & SERT >>
< 3 ! ! FI & SE MVA ! ! < 3


Viime viikolla starttasi myöskin JessiCanin jälkikurssi. Konsti pääsi parrasvaloihin, ja nyt olen niin iloinen kun saadaan hyväksikäyttää hyviä isoja peltoja, ja säännöllisesti. Konstin jäljelle tuli pituutta 230m ja se vanheni 1,5h. Joka askeleelle tiputtelin nakkia, mutta Konstihan ei niitä siis syö. :P Jokatapauksessa, poika teki hienoa työtä ja jälki ajettiin loppuun hyvällä asenteella! On se vaan sellainen höyryjuna. :)

Ensi viikolla mennään kaikkien kolmen pörrön kanssa pyörähtämään Siilinjärven ryhmiksessä. Siitä seuraavat menot onkin sitten kysymysmerkkinä.Iltojen viilentyessä ja pimetessä ollaan myös päästy starttailemaan syystreenit. Koirat tykkää!

illat pimenee..


ps. Tänään Tikon ja Hipun poika Nipa (Hippusen Aito Onni) kävi silmätarkissa ja sai puhtaat paperit! :)

Ei kommentteja: