Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Gold Rush Run-koiravaljakkokisat

Viime viikolla oli tiedossa Gold Rush Run-koiravaljakkokisat. Kisapäivät olivat 10.-11.4 ja kisassa oli kolme eri luokkaa. Pisin matka oli 300km, sitten 2x95km ja pikkuluokkana ns. sporttiluokka, jossa matka oli 2x45km. Meidän tiimin kanssa osallistuttiin sporttiluokkaan. Alunperin tiimin oli tarkoitus koostua viidestä koirasta, eli huskyt, Sila, Unni ja Konsti. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, sillä Unnilla huomattiin pari päivää ennen kisoja kyljen ihon olevan rikki, siinä oli jonkinlainen tulehduksen alku, jonka oli sitten rapannut rikki kun sitä kutitti. Iho oli rikki sellaisesta kohtaa, johon valjaat ikävästi vielä osuivat, joten Unni jäi tiimistä pois ja toimi sitten maskottina. Kävin ajamassa kahteen kertaan lyhyemmät matkat kisamaisemissa, toinen reissu 6km, jolloin vielä kaikki viisi juoksivat tiimissä, ja toinen matka oli 17km ja tiimissä oli vain kolme koiraa, huskyt ja Konsti. Pikkulenkin aikana Unni tai Sila ei tehneet oikeastaan yhtään mitään, jarruttelivat vain (tämän jälkeen Unnin ihotulehdus huomattiinkin). Meinasin jättää kyydistä pois myös Silan, joka ei ole juossut kunnolla nyt vähään aikaan, sitä ei vain kiinnosta nyt. Aikani asiaa pähkäiltyä kuitenkin lopulta starttasin molempina kisapäivinä neljällä koiralla, eli huskien ja Konstin lisäksi myös Sila juoksi. Johdossa juoksi Konsti ja Astro ja pyörässä Kara ja Sila.

c Mirja Pyysiäinen

Ensimmäisenä kisapäivänä eli perjantaina lähdimme liikenteeseen toiseksi viimeisenä. Meitä ennen starttasi siperianhuskyvaljakko ja jälkeen alaskanmalamuuttivaljakko. Ilma oli pilvinen ja kokoajan satoi räntää, mutta onneksi ei paistanut aurinko! Koirille tuo sää oli paljon parempi kuin keväinen auringonporotus. :) Olin ajatellut että matkaan meillä menee runsaasti aikaa, muutenkin lähdin ajelemaan retkeilymielessä, mukana oli paitsi koirille snacksit myös itselleni eväät. Ajoimme melko tasaista vauhtia koko matkan. Käytännössä töitä teki kaikki muut paitsi Sila, joka hölkytteli mukana, se oli selvästi vain retkeilemässä.. :D :P Yllätyksekseni jo 10km jälkeen saimme edellä startanneen siperialaisvaljakon kiinni! En odottanut että saisimme ketään kiinni tai pääsisimme ohitustilanteisiin, mutta niin vain oli pikkutiimini painellut hyvää tahtia menemään. Ohitus meni todella hyvin, näitä me ei olla edes oikeastaan treenattu muiden valjakoiden kanssa.. Hienosti kuitenkin ohittivat, kuin oppikirjoista, ei mitään ongelmaa! Edettiin hyvää tahtia n. 6km, kun vastaan alkoi tulla useampi valjakko - nopeimmat tiimit olivat jo ehtineet käydä heittämässä loopin ja olivat jo paluumatkalla, ja näin ollen tultiin sitten hitaimmat nopeimpien kanssa vastaan. Nämäkin ohitukset menivät hienosti kaikilta osapuolilta, ei voi olla kuin ylpeä! Ohitukset tein niin, että pysäytin oman valjakkoni ja siirryin koirien viereen seisomaan ja siirsin hieman sivummas niitä, jotta emme seisoisi ihan keskellä tietä ja ohitsekiitävät saivat tilaa ohittaa. Jatkettiin taas joku 6km kun vastaan tuli jälleen tiimejä, loput luokan valjakot ajoivat vastaan ja näiden ohituksien jälkeen saatiinkin ajella ihan rauhassa kun nopeimmat olivat jo menneet. :) Loopilta palatessa malamuuttivaljakko oli meitä vastassa, jolloin mekin päästiin ohittamaan vastaantuleva valjakko liikkeessä. Malamuutit pysähtyivät odottamaan ja me mentiin rauhassa hienosti ohi. Loopin jälkeen me pidettiin kymmenen minuutin tauko, jolloin juotin ja snacksitin koirat. Tällöin matkaa oli takana jotain 23km. Loppumatka meni tasaista tahtia ja maaliin tultiin kolmanneksi viimeisinä, eli takanamme oli malamuutit ja siperialaisvaljakko joka alussa ohitettiin. Fiilis oli erinomainen, olin todella iloinen ja ylpeä koirista, hienosti jaksoivat kokomatkan. Vielä suurempi ylpeyden aihe oli, kun aikaa meillä meni kokonaisuudessaan, pysähdyksineen ja tauon kanssa, vain 03:35:53! Ihan mahtavaa!


ekan päivän startti
c Mirja Pyysiäinen

Perjantaina lähtöjärjestys oli laitettu käänteiseksi - hitaimmat siis starttasivat ensin ja nopeimmat viimeisenä. Näinollen me lähdettiin toiselle reissulle kolmansina mikä tarkoitti sitä että luvassa oli jo alkuun paljon takaatulevia valjakoita ja ohituksia. Kaikki nopeammat valjakot ohittivat meidät ensimmäisen 10km sisällä, jonka jälkeen ajeltiin miltei käännökseen asti ennenkuin sama porukka tuli sitten vastaan peräkkäin. Ilma tuntui lämpimämmältä kuin edellispäivänä, sillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Onneksi sentään tuuli viileästi, joka vähän helpotti lämmintä ilmaa. Ekan 10km ja nopeimpien mentyä ohi pidimme jo ensimmäisen tauon - ihan vain juuri sen vuoksi että ilma oli kuumempi auringon takia, ja ehdottomasti koirien ehdoilla mentiin. Kukaan ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa suostunut juomaan, katsoivat vaan minua että hö, mitä me jo nyt pysähdyttiin, jatketaan! :D Oltiin ohitettu malamuuttivaljakko aiemmin, ja nyt pysähdyksen aikana tiimi meni meistä ohi. Saimme sen kuitenkin kiinni kun jatkoimme matkaa. Samaan aikaan saatiin kiinni myös sama siperialaisvaljakko kuin edellispäivänäkin. Loopin jälkeen pidin samassa paikkaa tauon kuin ekana päivänä, jälleen sellaisen 10 minuuttia, jolloin kaikki myös söivät tarjotut snacksit ja joivat.

Loppumatka meni hyvin, pidimme usean pikkuhengähdystauon ja tarjosin koirille myös vettä. Maaliin päästiin ja aikaa oli mennyt vain 04:05:08, eli vain puoli tuntia edellispäivää kauemmin, josta ajasta osa oli useampi tauko! Ei voi olla kuin ylpeä, vaikka ilma oli lämpimämpi ja takana oli jo edellispäivän 45km, koirat jaksoi silti ihan yhtä freesinä ja hyvin. 

Loppuajaksi meille tuli 07:41:01 ja sijoitus 10/13. Reissu oli kaikinpuolin onnistunut, koirat toimi erinomasesti ja jaksan tästä saavutuksesta hehkuttaa pitkään. 90km kahden peräkkäisen päivän aikana. Ohitukset, pysähdykset, odottamiset, kaikki toimi. Eilen tiimi plus Nalle pääsi irrottelemaan koirapuistoon, ansaitusti, ja kaikilla oli kivaa. Kyllä on hienot koirat. < 3


toinen päivä


Lisää kuvia hienosta viikosta laittelen kun niitä käsiini saan. Itse otin vain muutaman kuvan ajon aikana, sekä kuvasin ensimmäisen päivän pisimmän matkan lähdöt. Videoita ja muuta yleistä juttua kisoista voi lueskella facebookista kisojen omilta sivuilta ja täältä, sekä youtubesta löytyi jo ainakin yksi video kisaviikonlopusta. Hieno viikko ja kauden lopetus, nämä reissut on ikimuistoisia! < 3

Ei kommentteja: