Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Kevään treenejä ja kalenterin suunnittelua


Eilen käytiin koirien kanssa ajeleskelemassa ja tälläkin kertaa kauniissa säässä. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, lähtiessä vielä lämmittikin melkoisesti. Kokoonpano oli sama kuin viimeisetkin treenit, eli keulassa Astro ja Kara, vauhdissa Konsti ja Unni, ja pyörässä Sila ja Zisk.

Alkumatka menikin koirilla vähän himmaten koska oli niin kuuma. Matkaa kertyi tarkalleen ottaen (sportstrackerin mukaan) 23.88km. Alkuun heitettiin taas pieni ekstemporee "mennään-tuosta-umpisesta" pätkä, joka oli vielä ylämäkeä pienine kumpareineen puiden ja pusikon lomassa. Nauratti taas että minne tuli lähdettyä, mutta koirat urhoollisesti antoi kaikkensa ja päästiin umpisesta ylämäkipusikkoryteiköstä pois hyvillä mielin... :D







Kuten on jo useamman kerran tullut mainittua, seuraava meno on koiravaljakkokisat Ivalossa, Gold Rush Run >> http://www.extremehuskies.com/yleista/
Mukava reissu on tulossa, ei malttaisi enää odottaa. Ennen kisaviikonloppua majaillaan hetken aikaa jo aiemmin Ivalon lakeuksilla, ihanaa päästä ajelemaan koirilla tuntemattomimmilla urilla kauniissa maisemissa! Gold Rush Run, joka hauskasti lyhenee "GRR", onkin tämän valjakkokauden päätös. Ajellaanhan me koirilla ympäri vuoden, mutta "oikea" kausi päättyypi jotakuinkin näissä jameissa. Koirat alkaa keskittyä sitten taas enempi muihin hommiin. :) Ivalon jälkeen 18.4 on rekikoirien käyttökoe, jonne olen ilmoittanut Konstin yleiseen luokkaan. Jännä nähdä kuin karvapallokuopuksen käy!


Päivittelin kalenteria tänään kun innoissani kävin -taas- läpi Kennelliiton ja eri yhdistyksien tapahtumakalentereja ja sivuja. Muutamia juttuja huomasin jälleen laittavani ylös, joten tekemisen puutetta tuskin tulee olemaan. :D Rekä-kokeen jälkeen seuraava melko varma pippalo on Haapaveden ryhmis 3.5. Sinne lähtee ilmot Konstille ja Unnille. Kyllä, opas-Unnille joka todennäköisesti tullaan nauramaan kehästä ulos. :D Haapavettä ennen olisi Kiuruveden ryhmis, toko- sekä BH-kokeet, mutta luulen että ainakin BH-koe jää käymättä, kun eihän tässä ole tottisteluun keskitytty lainkaan, käytännössä koko talvena. Kiuruveden ryhmis on kysymysmerkkinä, jos sinne joku lähtee niin Konsti ja Unni. Samana päivänä Kiuruveden kanssa on toko-koe Oulussa, jonne voisi ajatella menevän Ziskin kanssa, mikäli misseily jätetään. Konstin vien tänä vuonna myös kokeisiin, mutta en ole edes aloittanut esim. liikkeestä maahanmenon opettamista vielä. :D Zisk osaa liikkeet kuitenkin jo ihan hyvin, ja olisi valmiimpi kokeisiin näistä kahdesta. Kovasti yritän toista osapuolta patistella kokeisiin, kun sitä on jo viimeiset pari vuotta aiottu ne korkata... ;)

Haapaveden jälkeen on Wolfdogs RY:n vuosittainen kevätleiri, jossa viime vuonna oltiin ekaa kertaa mukana. Tänä vuonna itse en pääse sinne koulun takia, mutta Jessica lähtee sinne edustamaan meidän kööriä koirien kanssa. Leirin jälkeen on muutamat näyttelyt (sekä toko-kokeet, toivottavasti!). Sitten elelläänkin jo kesää ja itselläni on ensimmäinen työharjoittelujakso alkanut ja sen mukaan sitten mennään. Misseilykauteen keskittyy nyt kevään aikana Konsti, Zisk ja Nalle, lisäksi Unni pyörähtää kehissä pariin otteeseen. Tikon voisi ilmoittaa kesällä jonnekin lähi-näyttelyyn, mutta taitaa olla niin että sen suuremmat reissut on tehty. Riippuu ihan sen jaksamisesta ja selän kunnosta. Diagnoosin (Cartrophen-sarjan ja silloisen kipulääke-kuurin) jälkeen mitään selkäongelmiin viittaavaa ei ole ollut. Nyt sitten viimeaikana Tiko on jonkin verran osoittanut pientä alkavaa jäykkyyden tapaista takapäässä jälleen.. Seuraillaan tilannetta ja katsotaan mitä tuleman pitää. Kuitenkin jokatapauksessa on tarkoitus käyttää se kontrollikuvissa, näkee mitä sinne selälle kuuluupi. Suuria huolenaiheita ei ole ollut, lenkkeily maittaa niinkuin aina ennen ja nyt Tiko on päässyt myös hiihtolenkeille kun Laura on sellaista innostunut harrastamaan. Irti päästelee onnessaan jäällä. :)


Itselleni tein pientä koottua listaa vielä erikseen, siitä missä ollaan menossa minkäkin koiran kohdalla, ja mitä niiden päänmenoiksi tälle vuotta nyt on kehitelty. Aiemminkin taisin tämän tehdä joskus vuoden vaihteessa, mutta päivitellään nyt ajankohtaisemmaksi.. Jätin pois Tikon ja Korun sekä huskyt.


K O N S T I
- rekä-koe 18.4
- Haapavesi RN 3.5
- Hyrynsalmi RN 23.5
- Muhos RN 6.6
- Liminka RN 7.6

toko (vanhat säännöt)
- seuraaminen > OK, pitkäkestoisuusreeniä
- luoksetulo > OK
- hyppy > OK
- luoksepäästävyys > rutiinireeniä
- paikkamakuu > OK (mikäli ei ole talven aikana unohtunut :D )
- liikkeestä seisominen > aloitettu rakentamaan
- liikkeestä maahanmenon aloittamista
(- uusiin sääntöihin kapulaan tutustumista)


U N N I
- Haapavesi RN 3.5
- Kajaani RN 24.5


S I L A
- BH-kokeeseen treenausta ja rutiinia


Z I S K
- Muhos RN 6.6

toko (vanhat säännöt)
- kaikki liikkeet > OK, rutiinireeniä
- luoksepäästävyys > varmuutta

- Toko-koe Oulu 26.4?
- Toko-koe Oulu 30.5


N A L L E
- Kajaani RN 24.5


Loppukevennykseksi muutama videonpätkä arjen menoista ja meiningeistä. :)


Ei kommentteja: