Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Aktiivipiikki

Nythän menee melkeen jo höpötyksen puolelle! Kolmas päivitys todella lyhyen ajan sisään...

Keminmaan, Konsti tässä yksin johdossa
Keminmaan reissu oli ja meni. Astro-alaskalainen oli siellä äidilläni ja pikkusiskollani hoidossa kolmisen viikkoa. Reissun tarkoitus olikin hakea poika mukaan. Keminmaassa käytiin pari kertaa ajamassa sitten Esla-rollaattorilla parit lenkit, molemmat 11km.  Koru oli toisella reissulla mukana, sekin mokoma jaksoi painaa koko 11km irti juosten mukana! Oho, olin vähän yllättynyt kyllä, kun ei sitä ole säännöllisesti juoksutettu mettälenkkejä kummemmin. Ei ollut sirppa edes väsynyt, hyvässä kunnossa. :) 

Toisen reissun jälkeen oli pakko laittaa sitten Eslakin tauolle, nimittäin toisella reissulla juuri kun pysähdyttiin kääntyäksemme takaisin kotiin päin, puhkesi siitäkin mokomasta rengas. Nyt siis molemmat rollaattorit on rengaspuutteellisia... Toivon että saisin jostain tuohon Eslaan uuden renkaan tilalle, jotta päästään treenaamaan ennen lumien tuloa.

Keminmaasta suunnattiin Taivalkoskelle, jonne Jessica sitten jäi tarhalle työmaalle isompien koirien kanssa. Minä otin kotiin Raaheen Korun, Konstin ja labbis Unnin. Unnin ja Konstin kanssa on siis tarkoitus ja vähän pakkokin päästä vetohommia reenaan, jotteivät jää muista kunnossa jälkeen. Keväälle on suunnitelmia valjakkohommien parissa... Unni ja Konsti kyllä menevät sitten muiden luokse Tkoskelle, varmaan viimeistään kun lumet tulevat. Mutta siihen on vielä aikaa ja nyt ei saisi päästää kuntoa rapsahtamaan. Pyörällä toki käydään niinkuin normaalistikin, mutta kyllä vedättämäänkin pitää päästä, painon kanssa..

Eilen sitten siis saavuttiin Taivalkoskelle, jossa sitten oli toimimaton mönkijä. Ei siinä kerennyt kissaa sanoa kun oltiin jo valjastamassa laumaa sen eteen.... Mönkijässä ei siis toiminut moottori, vapaalla vaihteella liikkui lihasvoimalla. Pakkohan se oli päästä haukkaamaan vähän isompi pala ja kokeilemaan omia kunnon vehkeen edessä.. Kotona kun treenit ovat tosiaan maksimissaan rollaattori, jossa on meidän lisäksi joskus lisäpainona milloin mitäkin. Nyt kuitenkin oli mahdollisuus kokeilla "oikeanlaiset" treenit mönkijän kanssa, joten koirat valjaisiin ja liinoihin ja menoksi... Voin sanoa, etten tiedä kuka tai ketkä olivat enempi asiasta innoissaan ja liekeissä, minä vai koirat..... Nalle-leo pääsi tuomaan lisä-lihasta ja voimaa, eli seitsemällä mentiin eli miltein koko laumalla! Tai käytännössä koko laumalla miinus Koru. :D Lenkki oli todella raskas, pohjana oli pehmeä hiekka ja jyrkkiä ja raskaita mäkiä oli muille jakaa, matkaa 6km.... Vaan niin vain sai olla niin iloinen ja ylpeä koko kööristä, eihän se ollut niille homma eikä mikään! Parisataa kiloinen mönkkäri liikkui kepeästi eteenpäin, ylämäet meni kannustuksen kanssa, ja kokonaan miltein jopa laukalla! Aika vaikuttavaa vaikka itse sanonkin, oltiin me vähän yllättyneitä mutta sitäkin ylpeämpiä! :D On ne kyllä hyvät koirat ja hyvässä kunnossa... Nallekin 7,5-vuotias LEONBERG, ja teki kovimman työn ja innokkaalla motivaatiolla. Ai että!
<  3 
Konsti oli niin innoissaan ja liekeissä kun mönkkärin eteen pääsi (mönkijä --> kunnon treenit alkaneet!) ettei mitään järkeä... Pari videopätkää ensimmäiseltä kilometriltä, lämmitellään mutta hyvin silti jo menivät. :) Erinomaiset treenit oli!

Ensimmäinen pari sataa metriä menty, pakollinen kuvanotto
johdossa Kara & Unni, vauhdissa Astro & Konsti, Sila & Zisk, pyörässä Nalle

Videopätkät

Tänään aamulla ennenkuin Taivalkoskelta lähdin, otin Konstille pari seuruuaskelta (helpotin kun edellistreenit meni vähän huonommin kun ei löydetty yhteistä säveltä - tai minä en löytänyt) sekä paikkamakuun 70 koiran tarhan lähellä, eli hyvässä häiriössä. Makuu oli Konstille tähän mennessä pisin, yhteensä neljä minuuttia sisältäen kaksi palkkausta (toisen kehulla, toisen pientä hetkeä ennen vapausta nappulalla), sekä viereen juttelemaan tulleen miehen keskusteluhetken. Tässä kohtaa Konsti paukautti pariin otteeseen, mutta pysyi kuitenkin makuussa. Hyvä treeni oli ja tuli, piippaustakaan ei kuulunut ollenkaan missään välissä. Lopuksi otin vielä ihan pientä, eli sivulle tulon ja kontaktista välitön vapautus, sitten uudestaan ja sekunnin pituinen kontakti ja vapautus, seuruu askel ja käpy palkka eteen. Lopuksi vielä kontaktista loppupalkka ja käpy-hetki, sekä juoksupainit Korun kanssa. :)

Kotiin kun ajoin, poikkesin suoraan Raahen Koirakerhon treeneihin, jossa oli mukana viisi koirakkoa  treenailemassa. Konstin kanssa otin seuruuta vaihtelevilla askelmäärillä, ja olihan se taas yllättäjä ja hieno! Vire hyvänä ja piippausta taas oli mutta jälleen vähemmän kuin viimeksi. Mitä enempi vieraita on paikalla ja ympärillä, sitä enempi Konsti tarjosi kaikkea ja oli mukana ja vire hyvänä... Ai että! Otin myös muutaman kerran erimittaiset paikkamakuut, ihan lyhyitä kuiten, pisin ehkä minuutin... ympärillä koirakot treenaili omia juttujaan, mm. luoksetuloa, kaukoja, ruutua, omia paikkamakuita... Konsti viimeisellä makuulla tarkkaili tosi tiivisti toisen tekemisiä (välimatkaa ehkä 10m), mutta ei yrittänytkään nousta... Oli tosi hyvät treenit, pienissä paloissa mutta kuitenkin ja hyvä mieli jäi molemmille! Ai niin, tehtiin me myös kaksi hyppyä, nyt ei epäröinyt vaan hyppäsi ensimmäisestä käskytä molemmilla kerroilla. Jee!

Viikonloppuna erkkariin, yötä ollaankin spesiaalisti hotellissa Edenissä. :)

Ei kommentteja: