Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

lauantai 4. kesäkuuta 2011

Kesä!

Koru the Lamppuharja (kouluttajani antama nimike..) kasvaa ja kehittyy. Jalkoja riittää. Nokkaa riittää. Nyt alkaa olla viljonkka-koipikausi. :) koipeliini loikkii sitten antilooppina menemään kun debtyoi kahden viikon päästä Kotkan erkkarissa pikkupentuluokassa! Erkkariin on tulossa myös Korun kaksi veljeä, E. Kuu-Ukko ja E. Pluton Laulu. Mahtavaa nähdä velipoikia ja omistajia ekaa kertaa! Tiko thö Karvapaali (kouluttajani antama nimike..) on epäedustavassa kunnossa, räsypekkana lähdetään reissuun, erkkarissa pyörähdetään ja samantein myös sitten Kotkan KVssa seuraavana päivänä. Pitäisi molemmat pestä piakkoin, Koru varsinkin on niin likainen ettei sitä kehtaa viedä näytille ilman puunausta...

Tältä se näytti pari viikkoa sitten (harjattuna). Mun Rimpula Lamppuharja-Ötökkä.

Ja Tiko näytti tältä Tervolan ryhmiksessä 27.4.
Korun kanssa ollaan elelty viimeiset 1,5 kk kahdestaan, siis ilman Karvapaalia, saa nähdä kuinka sekaisin turret menevät jälleennäkemisestä. Puoltoista viikkoa vielä pitää emännän kestää ennenkuin Tikon näkee. Olen miettinyt että otan Tikon nyt sitten kesäksi Rovaniemelle, ainakin osittain, ja jos jättäisi Korun hetkeksi hoitoon koululle tmv, jotta saadaan turren kanssa keskittyä kahdestaan olemiseen ja sitä kautta mm. tokon treenaamiseen. Nyt on taas kesän tultua minua puraissut toko-kärpänen, ja olen saanut kerättyä hermoja Tikon treenaamiseen. Josko VIHDOIN päästäisiin niihin mölleihin tämän kesän aikana (vuosi jo yritetty debytoida, haha).

Korun kanssa ollaan alettu harjoittelemaan perusasentoa, paikallaanmakuuta ja toko-luoksetuloa leikinlomassa pikkuhiljaa. Koru oppii hitaammin entä Tiko, mutta toisaalta tekeekin sitten kaiken harkitusti ja varmemmin ilman söheltämistä.. Perusasentoon meno alkaa mennä pikkuhiljaa perille. Palkkaan Korua sekä nameilla että leluilla, kun tuolta löytyy saalisviettiä paljonkin niin käytän sitten sitä hyväksi treenaamisessa. Yritetään pitää tuo vietti yllä, eikä pilata ahnetta pelkillä nameilla. Paikallaanmakuu (kuten muukin paikka-käskyn alla toimiminen) sujuu erinomaisesti Korun hermojen ja rauhallisuuden ansiosta. Kontaktia löytyy myös ja paljon, voi että mulle kasvaa mainio harrastuskoira! Agility on selvästi Korulla verissä (mistä lie sen perinyt.. :) ), se juoksee putkea ja esteitä omasta takaa suurella innolla ihan vain omaksi iloksi, vaikka kuinka minä yrittäisin jarrutella. Korulta löytyy hyppyvoimaa uskomattoman paljon, ketteryydestä puhumattakaan. Pentu-kömpelyyttä ei ole lainkaan! Ihan ihmeellinen kakara. Niin ja Korun pidän irti melkeenpä kaikkialla. Likalle on ihan sama onko sillä hihna, onko se hihnassa vai irti, se kulkee samallatavalla matkassa ja tottelee. Tämä on ihanan helppoa kun ei tarvi miettiä missä mennään ja miten mennään, riittääkö kädet jos vaikka kannan jotain tmv. Ihanan helppo tuo mun pentu tällähetkellä. Murkkua kauhulla odottaen.


Pitääpäs koota tähän vähän Korun "treeni"suunnitelmia tällä hetkellä. Ekana mitä jo osataan, toisena mitä treenataan, kolmantena mitä tullaan harjoittelemaan lähiaikoina. Mukana ihan perusjutut myös (esim. istuminen) >>

 Istu - sitä itseään. Pikkusen olen jo vaatinut nopeutta tokoa ajatellen. Täytyy ehkä ottaa eri käsky kuitenkin toko-istumiselle, saa ottaa tämä sanan sinä rennompana käskynä ja arkijuttuna.
Han (maahan) - Käsimerkillä toimii nopeammin.
Seiso - missikilpailu poseeraus. Edestä toimii hieman huonommin mutta muuten täydellinen. ;)
Tassu - Antaa vasemman tassun.
Tänne, tule - perusluoksetulo. Täytyy harkita tähänkin eri käskysana tokolle, joka olisi sitten ehdoton ja täysin eteentulo.
Mennään - käytän vähän sekaisin, mutta lenkille lähtiessä (hihnaan kutsuessa), näyttelyravaamisessa ja kun on irti ja itse kävelen ja tahdon Korun liikkumaan myös mukaan.
Irti - eipä kummempia sanottavia.
Et mene - tämä on mahtava. Tiko ei halua osata tätä, ei kuuntele siis. Korulle päätin alunalkaen että tämä opitaan jotta irtipitokin on helpompaa. Eli siis oli matka mikä hyvänsä, niin kun tämä käsky käy niin Koru pysähtyy, siis on menemättä sinne minne oli menossa. :}
Saa ottaa/mennä/tulla - tilanteesta riippuen mutta siis lupa ottaa, mennä, tulla... siis lupakäsky.
Lopeta/anna olla - juurikin näin.
Hampaat - hampaiden katsominen.
Ei - no se justiin. :P
Odota/paikka - rauhallisesti malttaa. Eipä kummempia sanottavia. Paikallaanmakuussa käytän tätä käskyä myös, eli se siis onnistuu luonnollisesti.

Viereen - perusasento. Pikkuhiljaa alkaa mennä kaaliin.
Hei Hei - "vilkuttaa" tassulla.
Sivu - lenkillä olessa kävelisi vierellä (EI SEURAAMISTA).
Hae/ota - esineen noutoa.
Pyöri - pyörii itsensä ympäri vastapävään.
Katso - vaikka kontakti onkin erinomainen, otetaan siihen vielä erikseen käskysanakin pikkuhiljaa.

Hauku - se justiin. Huvinvuoksi tämäkin pitää opettaa. :P
Jalka - pujottelee jalkojen välistä.
Hyppää - suoraan ylös hyppääminen tai sitten este (ei ajankohtainen kylläkään vielä pitkään aikaan).
Seuraa - imutusseuraamista kun perusasento on jees.

Siinäpä sitä listaa. Kauhea kun kuulostaa tappoleiriltä! :D Tätähän ei todellakaan ole, vaikka nyt listaa tulikin enempi. Ihan leikinlomassa pikkujuttuina otetaan näitä, ei mitään oikeaa treenipaukutusta. Ajan kanssa opitaan sitten kaikki. :)

Josko sitten seuraavaksi Ötökän pesuun kun tuo aurinkokin ehti kadota pilvien taakse..

2 kommenttia:

Petra kirjoitti...

"Karvapaali" Ei apua, repesin. :DD Nimi assosioitui heti heinäpaaliin. No, väri on hieman sama. :P

Minna-Mari kirjoitti...

Joo, ei voinu muutako nauraa tälle :D Karvapaalista tulee väkisinkin mieleen nimenomaan heinäpaali, näen sieluni silmin kuinka hihnan päässä kulkee laatikonmallinen karvaläjä.. :P