Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Yksi tavoite saavutettu ja kevättä rinnassa

Lauantaina 10.3 oli jännityksen päivä, sillä suuntasimme Keinon ja Unnin kanssa Kiiminkiin rekikoirien käyttökokeeseen. Unni kävi kokeessa viime syksynä mutta koe epäonnistui, joten Unni lähti uudelleen näyttämään minkälainen rekikoira oikeasti on. Keinolle koe oli itsestäänselvyys että siihen mennään kun aika on, mutta koska tiedän Keinon olevan Konstin veroinen valjakossa, jännitin koetta paljon. Halusin Keinolle ykköstuloksen, johon sen tiesin pystyvän helposti. Myönsin jo etukäteen että jos ykköstä ei tule, kakkoseen vielä voin tyytyä mutta kakkosta huonompi harmittaisi kyllä.. Koska kokeessa saa juosta vain rekisteröidyt puhtaat koirat, tarvitsin lainakoiria täytekoiriksi ja nimenomaan johtajakoirat uupuivat. Siperianhuskyt Demon ja Boogie sitten juoksivat johtajina meidän pikku koevaljakossa, kaverillemme kiitos joka parivaljakon käyttöön lainasi. Käytiin treenailemassa yhdessä muutamia kertoja ennen koetta, jotta yhteistyö minun ja johtajien välillä toimisi. 

Koeaamuna jännitti kamalasti, ja lisäksi aikatauluja oli aikaistettu. Näinpä ei ehditty ensimmäiseen meille tarkoitettuun vuoroon, mutta onneksi tämä ei ollut järjestäjien puolelta ongelma, vaan vaihdettiin vain paikkoja seuraavien kanssa. Keli oli äärimmäisen raskas ja ura pehmeää lunta ja minulla iso reki. Oli taas katastrofin ainekset kasassa kaikkineen (Konstin kokeessa aikanaan myös :D), ja jännitys vain kasvoi. Lopulta tuli meidän vuoro ja startattiin yhdessä samojedivaljakon kanssa uralle arvosteltavaksi.

Kohta vuoro, Keinon kanssa viime hetken keskustelut ja tsemppaukset (minulle...)
Boogie ja Demon tuumii että kohta taas mennään. :D


Startti, tuomari kyydissä!

Samojedit ensin, kohta tehtiin tämän jälkeen ohitus

Kohta koe ohi!

Kiitos < 3

Kun koe oli ohi ja kävimme arvostelukaavaketta läpi, tuomari kehui ja kiitteli kuinka erinomaisia ja kiitettäviä koiria molemmat olivat. Niinhän se sitten oli, että molemmille ykköstulos! Voi että oli taas onnellista emäntää! Keinolle pisteitä 53/60 ja Unnille 55/60. Konsti aikanaan ylsi 56/60 pisteeseen.
Hienosti molemmilta, vielä kun ura ja keli oli raskasta, Unni ja Keino painoivat menemään pakarat paukkuen eivätkä antaneet tuumakaan periksi. Keino iskän jalanjäljissä, tiettävästi toisena lapinkoirana kokeen suorittanut ja ykköstuloksella vielä. Toisen polven rekilapinkoira. < 3
2 x REKÄ-YLE1

Kevät alkaa pikkuhiljaa tehdä tuloaan, ja näyttelyitä on jo silmäilty. Tosin jos uhkaavat kutit pitävät paikkansa, kohta on kaljuja koiria... Kemijärven ryhmänäyttely ja Kuopion erkkari on tulossa viikonloppuna, ja toivon sormet ja varpaat ristissä, ettei orastava karvanlähtö ehdi ennen sitä iskeä. Lelun pesukin olisi vielä tehtävä, se kun on ihan rasvainen ja likainen. Toivoa sopii, ettei kaikki irtoa suihkussa ja katoa viemäriin...

Ei kommentteja: