Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

perjantai 4. joulukuuta 2015

Toko kakkoset

Viime lauantaina päästiin kuin päästiinkin toisiin toko kokeisiin Unnin ja Konstin kanssa, huippua! Koe oli Torniossa ja tuomarina toimi Marja-Leena Hituri. Paikkamakuussa Konsti oli toisessa ryhmässä reunimmaisena, Unni kolmannessa ja viimeisessä ryhmässä ensimmäisenä. Paikkamakuut meni erinomaisesti. Konsti oli vähän enempi piipparina halliin tultua, sillä meillä on Koru ja Kara juoksussa. Meno kotona siis sen mukaista ja hormonit vähän heijastui myös hallilla, mutta paikkamakuu meni täydellisesti, Konsti ei edes hengähtänyt piipatakseen (jota siis vähän odotin). Olin opettanut Konstille hypyn kuluneella viikolla ja hyvin oli sen oppinutkin (viimeksi siis ei osannut hyppyä). Jännää oli, että tässä kokeessa liikkeet suoritettiin tavallisesta poikkeavassa järjestyksessä (tai järjestyksessä mitä itse en ole nähnyt ja mihin en ole tottunut). Ensin oli luoksetulo, sitten kaukokäskyt, liikkeestä maahanmeno, kapulan pito, sitten seuraaminen ja viimeisenä estehyppy.

Ensimmäisessä, Kemijärven tokokokeessa lähdin kehään "passiivisesti", eli en nostattanut Konstia lainkaan: tälläkertaa kokeilin toisinpäin, eli juuri ennen vuoroa näytin Konstille palkka-palloa, ja "piilotin" sen muka taskuun. Samoiten pyysin pari kertaa sivulle ja palkkasin iloisesti. Tämä näkyi sitten kehässä: hyvin on Konsti hollilla ja siitä tykkään että se kestää ja tekee, mutta hormonit + "nostatus" (vaikkakin hyvin minimaalinen olikin) purkautui vähän liiallisella haukkumisella kehässä. Luoksetulossa ja hypyssä Konsti haukahti, lisäksi liikkeiden välissä haukkui. Tuomari tästä mainitsikin eikä oikein tykännyt, mutta ei se mitään, oppimassa ja kokeilemassahan me ollaankin, seuraavalla kerralla eri lähestymistapa sitten taas, etsitään se kultainen keskitie. Unnilla oli edellispäivänä mennyt hyppy-reenit puihin, ja muutenkin oli vähän homma hakusessa. Hyviä suorituksiakin tuli, mutta nollasi hypyn ja liikkeestä maahanmenon, seuraaminen oli vähän takkuavaa. Jokatapauksessa kuitenkin hyvä päivä, alkuvuodesta jatkuu kun pohjoisemmaksi kokeita taas tulee, en malta odottaa! :)


Konsti ALO2, 154,5p, sij. 7/12

Paikalla makaaminen 10
Hyvä oli, olen taas todella tyytyväinen. Katseli pari kertaa sivulle kun joku äänähti, mutta muuten ei mitään.
Seuraaminen 7,5
Sillon kun seurasi, seurasi hyvin, välillä sitten pudottautui haistelemaan, ei kuitenkaan jäänyt jälkeen. En myöskään antanut juurikaan apuja kuten viimeksi, joten siihen nähden olen itse tyytyväinen.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Pörrrrrfekt. Konstin parasta antia on näyttävät maahanpudotukset, nopeat ja napakat. Seurasi hyvin.
Luoksetulo 8
Tuomari pudotti kaksi pistettä koska Konsti haukahti kun lähti tulemaan luokse.
Noutoesineen pitäminen 9
Parempi kuin viimeksi. Tätä on vähän hiottu, ja olen vaatinut nyt pelkän pitämisen, riehumisen ja mälvimisen jätän huomiotta. Otti ja piti hyvin, mutta pisteen menetys koska itse otin turhan nopeasti kapulan suusta, siis varmistelin ettei vaan putoa maahan. Lisäksi olisi halunnut että olisin ollut vielä lähempänä koiraa (Konsti tekee liikkeen edessä).
 Kauko-ohjaus 0
Oma moka, koska en tajunnut ottaa ennen kehää tätä tuoreeseen muistiin, lisäksi nostattaminen kehään mentäessä jätti jälkensä: jäi hyvin ja hurmasi tuomarin taas maahanmenollaan, mutta istu-käskyllä pomppasi makuulta haukahtaen ilmaan ja hyppäsi minun viereen. :D
Estehyppy 9
Osasi, jes! Ja hyvä oli! Pistemenetys haukahtamisesta hypätessä.
Kokonaisvaikutus 6
Tuomarin sanoja: Konsti on joko nollan tai kympin koira, mikä on juuri näin. Siinä on vaan kaksi vaihdetta, off ja on, ja offilla se on vain kotona. Silloin kun tekee, niin tekee täydellisesti, mutta (viitaten seuraamiseen) hetkittäin "unohti" mitä oli tekemässä (seuraamisessa yhtäkkiä kontaktista pudotti ja haisteli maata, seurasi taas, taas pudotti jne). Haukkumisesta rokotti kovalla kädellä, muuten oli ok mutta haluaa hiljaisuutta kehään. Lisäksi liikkeiden välissä annoin Konstin haistella kenttää, josta rokotti myös, koska "unohdin" koiran matkasta.
Tuomari tykkäsi Konstin maahanmenoista ja ylisti ja kehui niitä, oli ihan haltijoissaan. :)


Unni ALO3, 134p., sij 10/12

Paikalla makaaminen 10
Seuraaminen 5
Unni unohti hetken mitä oli tekemässä, hidastetussa pysähtyi paikalleen, lisäksi seurasi melko kaukana.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0
Seisoi.
Luoksetulo 9
Oli hyvä, ilmeisesti rokotti kun jäi eteen kauas? Muuten ei mitään moitittavaa.
Noutoesineen pitäminen 10
Täydellinen!
Kauko-ohjaus 8
Tuomari ei kuulemma kuullut jättö käskyä. Unni liikahti noustessa istumaan, muuten hyvä.
Estehyppy 0
Kiersi.
Kokonaisvaikutus 8


Nämä hommat onkin sitten tältä vuodelta hommailtu, nyt keskitytään valjakko- ja tarhahommiin. Messarikin jää tänä vuonna töiden takia välistä. Ensi vuodeksi on suunnitelmia monenmoisia, niitä odotellessa!


Lopuksi kuvat Nipasta (Hippusen Aito Onni) äitinsä kanssa, ja vieressä Tiko.


Ei kommentteja: