Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

lauantai 14. marraskuuta 2015

Kemijärven tokokoe

Niin sekin aika vihdoin koitti että suuntasimme nokkamme tokokokeisiin, Konstin ja Unni-labbiksen urien korkkauksiin. Itse olen ollut kokeissa viimeksi pari vuotta sitten Korun kanssa. Voin sanoa, että nyt en malta odottaa seuraavia kokeita, fiilis oli ihan älyttömän mahtava! Jännitin koetta tapani mukaan, mutta pikkuhiljaa huomasinkin olevani enemmän innoissani entä jännittynyt. :D Kisapaikalla ennen kehää en meinannut pysyä housuissani, mutta kun vuoro tuli, menin vaan rennosti pitämään hauskaa. Olen todella ylpeä paitsi koirista ja Jessicasta, myös itsestäni, sillä koe meni itseni voittamisessa niin nappiin kuin vain voi. Hyvä mieli on edelleen, enkä malta odottaa seuraavia kokeita (jotka toivottavasti ovat jo parin viikon päästä)!

Konstin (ja Unnin) kanssa lähdettiin oppimaan, miten koetilanne sujuu. Osasyy minun vähän aiempia parempaan fiilikseen oli Konsti, sen kanssa kun on niin erilaista tehdä juttuja entä Korun kanssa. Konstille pelkästään se tekeminen on jo kivaa, että jotain tapahtuu. Koru taas tekee lähinnä ruoan perässä ja siltä puuttuu se viimeinen mutteri moottorista, eli pakka lössähtää jossei ole ylisuperhyperkiwaa kokoajan.
Pistin siis kaiken pienenkin jutun merkille, miten Konstin kanssa koetilanteen selvitän, opiksi jatkolle. Kuuntelin jännityksestä huolimatta intuitiotani (minulla tapana tehdä jännityksessä=paniikissa viimehetken "varmanpäälle" muutoksia, jotka vaikuttaa tottakai sitten koiraan ja koko kuvioon) ja kaikki meni hyvin! Luotin Konstiin, se tekee niinkuin osaa ja nämä ovat maksulliset treenit. Loppuhyvin kaikkihyvin! Konsti oli tapansa mukaan kierrokset kaakossa jo valmiiksi kun paikalle saavuttiin. Itse pyrin pysymään rauhallisena, laitoin Konstin muutaman kerran häkkiin ja otin sieltä pois - rauhoittelua ja hallintaa. En siis itse vaatinut Konstilta mitään, sillä se ei johda mihinkään, että ylivilkas touhottaja ei meinaa pysyä housuissaan ja minä "riehuisin" siihen päälle. Joten normaalin tapaan palkkasin aina kun otti kontaktia tai hiljeni itsekseen. Paikkamakuu meni hyvin: luotin että Konsti siinä pysyy, paikkamakuu on sille varma. Maininnan arvoinen suoritus oli sekä Konstilta että Unnilta, sillä niiden väliin jäänyt suorittaja nousi pian jätön jälkeen ja syöksyi iloisena Unnin luo. Unni nousi lopulta kun omistaja nouti koiraansa Unnin takaa, Jessica ja Unni saivat uusia paikkamakuun. Konsti pysyi koko härdellin ajan paikallaan, josta olen todella ylpeä. Vaikka Konsti antaakin kaikkensa kun keskittyminen ja pakka on kasassa, on se silti vilkkautensa vuoksi (ansiosta?) herkempi häiriöille. Paikkamakuun jälkeen laitettiin molemmat häkkiin odottelemaan hetkeksi, sitten käytin molemmat pihalla ja otin Konstin kanssa hypyn, jotta se olisi tuoreena muistissa kun sitä ei vielä osaa kunnolla. Meitä edellinen suoritti viimeistä liikettä eli estehyppyä, jolloin otin Konstin häkistä. En nostattanut sitä, palkkasin kontaktista ja sitten menoksi: Konsti oli rauhoittunut, mutten halunnut sitä nostattaa ettei pakka hajoa käsiin. Mentiin siis rauhallisesti ja "varmasti". Jälkikäteen ajatellen olisin ihan pikkuisen voinut innostaa vaikka hihkaisulla (mikä riittää Konstille saamaan sen hyppäämään kuuhun..), mutta näin tein tänään, eikä sitäkään päätöstä tarvinnut katua. Kehässä kehuin ja nyökkäilin niinkuin treeneissäkin, haluan ehdottomasti että Konsti pysyy omana itsenään kokeessakin (Koruhan menee kovin flegmaattiseksi). Tämänhetkisen osaamisen mukaan tehtiin kaikki, Konsti oli hieno, Unni vielä hienompi, ja nyt on niiiiin tyytyväisiä emäntiä ja koirilla oli kivaa!

paikkamakuu alkamassa


Konsti ALO2, sij. 5/9, 149p.

Paikalla makaaminen 1min. 10
Varma ja hyvä, ei yrittänyt edes piipata. Vierellä suorittaja nousi ja meni Unnin luo, pysyi. Ekasta käskystä napsakkaasti maahan, samoiten takaisin perusasentoon. Ei mitään moitittavaa.
Seuraaminen 9
Pitkä kaavio alokaslaisille! Ei parasta Konstia, mutta ei ollakaan tehty noin pitkiä palkattomia kaavioita. Paikalla pysyi yhtä jätättämistä lukuunottamatta. Oli hyvä, osaamistason mukainen.
Liikkeestä maahanmeno 10
Hyvä ja nopea.
Luoksetulo 10
Katseli muualle kun kutsuin, lähti kuiten reippaasti, ravasi ja heitti itsensä sivulle konstimaiseen tyyliin. Oli siis hyvä!
Noutokapulan pitäminen 7
Otti huonosti, mälvi, minä en antanut tarpeeksi apuja, pudotti kun liikkuri antoi luvan luovuttaa.
Kauko-ohjaus 0
Ei noussut istumaan. En odottanutkaan, kun ei vielä osaa kokeessa vaadittavan 2m päästä.
Estehyppy 0
Torstaina aloitettiin opettelu, joten en odottanut että osaisi. :D Kiersi siis.
Kokonaisvaikutus 9
Tuomari tykkäsi, mutta nollien vuoksi antoi 9.

hieno piippa <3 p="">
J & Unni ALO1, sij. 3/9, 177p 

Paikalla makaaminen 1min. 8
Vieruskaveri tuli moikkaamaan, pysyi. Nousi koiraa haettaessa, saivat uusia. Pisteiden menetys kaksoiskäskystä? Muuten täydellinen!
Seuraaminen 8
Vähän jätätti, ei parasta mutta muuten ok!
Liikkeestä maahanmeno 9
Pistemenetys vähän hitaudesta?
Luoksetulo 9
Muuten täydellinen, mutta jäi tuomarin makuun liian kauas. Unnin tasonmukainen kuitenkin.
Noutokapulan pitäminen 10
Täydellinen!
Kauko-ohjaus 10
Erinomainen! :D
Estehyppy 8
Tuli hyvin apujen kanssa (aloitettu treenaamaan vasta muutama päivä sitten), ja hitaasti tuli vierelle kun luuli vinkuvien kenkien ääniä vinkupalloksi ja katseli yleisöön ennenkuin meni perusasentoon.
Kokonaisvaikutus 10
Pitäpä tähän lisäämään. :)

punski <3 p="">


Seuraavat kokeet kutkuttavat jo, mutta vielä ei ole varmaa päästäänkö... toivon kovasti että päästäisiin. Kausi ja tarhahommat kutsuu myös ja viimeiset rutistukset kouluhommissa. Näillä eteenpäin!

2 kommenttia:

Aava kirjoitti...

Onnittelut kivasti menneistä kokeista :).
Teille on haaste blogissani http://aavetassut.blogspot.fi/2015/11/kuvahaaste.html?m=1.

Aava kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.