Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Taivalsprintti koiravaljakkokisat


Eilen oli ensimmäinen päivä Taivalsprintistä, eli Taivalkosken lyhyenmatkan valjakkourheilukisoista, lajeina valjakkoajon lisäksi koirahiihtoa! Pakkohan sinne oli päästä kokeilemaan taas ja ajelemaan koirilla. :) Tänään sunnuntaina olisi ollut kisojen toinen päivä mutta kävimme vain eilen ensimmäisenä päivänä. Kisat olivat käytännössä itselleni siis toiset ja ensimmäiset viralliset! Oli todella hieno kokemus taas, sekä itselle että koirille! Tiimissä juoksivat johdossa Konsti ja Kara, pyörässä Unni ja Astro. Reitti oli leveäurainen hiihtolatupohja, erinomaisessa kunnossa ja hyvä ajaa! 7,2km pitkä reitti oli kokoajan ylä- ja alamäkeä, sellaista, mitä koirat ei ole tänä kautena juosseet eikä niitä myöskään kisaa varten erityisesti treenattu... :D Muutaman kerran kävin ajamassa kyseisen matkan.. Kuitenkin kun kisat olivat kyseessä tottakai aikaakin mitattiin, ja meille ajaksi tuli upeasti 10 minuttia parempi kuin "treeniajoissa", ihan mahtavaa, kaikki neljä antoivat kyllä kaikkensa. :) Loppuaika siis 7,2km 24:47.  Ihan mahtavaa oli!! < 3 Kuvat ja videot kun puhuvat enempi kuin tuhat sanaa niin muutamia päivän räpsyjä... Itse ajosta en videota ottanut, kun mäet vaativat minultakin täyspainotteisen ajamisen, käsille ei jäänyt ylimääräistä käyttövaraa, mutta lopusta muutamasta sadasta metristä pieni pätkä, siinää jo vähä väsyttää kun ovat koko matkan painaneet täysillä laukalla. Toinen video on kooste päivä menoista ja meiningeistä, siellä näkyy myös meidän lähtö kohdassa 1:13. Radan laidalla oli useampia kuvaajia, lisäilen niitä tänne sitten jos ja kun niitä käsiini saan. :)


Oli kyllä hienoa! Tuossa neljän koiran luokassa missä kisasimme oli mukana myös kolmesta dobermannista ja yhdestä sakemannista koostuva valjakko, vähän oli mahtavaa katsoa heidän lähtönsä, erilaisia rodunedustajia kisaamassa... Tälle keväälle käydään ajamassa vielä yhdessä tai kahdessa kisassa, toinen on KuusamoSprint missä ajettiin ihka ensimmäistä kertaa viime vuonnakin. Toinen on sitten vähän pidemmän matkan reissu Ivalossa huhtikuussa. Ihanaa! < 3

Tänään oli eilisen kisapäivän perään koirilla työpäivä, kun vetotreeni-kurssin viimeinen kerta pärähti aamulla pyörimään. Astro, Kara, Unni ja Konsti toimivat valjakossa esimerkkiä näyttäen, ja lisäkoirana oli aina sitten yksi tai kaksi kurssilaisten koiraa hakemassa tuntumaa vetohommista suuremmassa tiimissä entä yksin tai kaksin. Päivä oli lämmin ja raskas, mutta hienosti hoitivat kaikki hommat kotiin. Nyt ovat ansainneet vapaapäivät ja sitten aletaankin pidentää matkaa Ivalon ajelua silmällä pitäen.

Ei kommentteja: