Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

lauantai 10. toukokuuta 2014

AD- eli kestävyyskoe

Tänään oli kauan odotettu päivä ja aamulla siirtyi jälleen auton nokka kohti koiramaista menoa. Suuntana oli Haukipudas ja SPL Oulun järjestämä kestävyys- eli AD-koe. Tätä koetta olen haaveillut pitkään käyväni kokeilemassa, alunperin halusin sen suorittaa ensin Tikon kanssa, mutta niin vain tuli Tiitterille jo ikä vastaan (AD-kokeessa ikäraja on 6-vuotta), joten niinpä ekakertalaiseksi pääsi Konstikas sekä Zisk! Viime syksynä jo oli puhe että tänä vuonna koe käydään, kun talvella koirat ovat saaneet hyvän pohjakunnon tarhatöissä. Näin sitten tuli ilmoitettua pohjat kevään kokeeseen, joka löytyi vielä läheltä.

Saksanpaimenkoiraliiton sivuilla selvitys AD-kokeesta.

Juoksuosuus suoritetaan kolmessa osassa, ensin 8km ja 15min tauko, sitten 7km ja 20min tauko, sekä viimeiset 5km ja 15min tauko. Yhteensä 20km. Koiran täytyy juosta koko matka pyörän vieressä. Juoksuosuuden jälkeen suoritetaan siis vielä tottisosuus, jossa katsotaan onko koira vielä "tässä maailmassa", kuten tämänpäiväinen tuomari asian totesi.  Minä sain luvan pyöräillä yksin molemmat koirat yhtäaikaa mukana, Konsti vasemmalla ja Zisk oikealla puolen pyörää. Konsti oli sitä mieltä että VIHDOIN tehdään jotain ja pääsee liikkeelle.. Sehän sitten näkyi koko suorituksen ajan, se veti hihna tiukalla menemään eturenkaan vierellä (en päästänyt hihnaa pidemmäksi ettei juokse vahingossakaan eteen) ja painatteli nättiä ravia täysillä. Zisk juoksi nätisti toisella puolen. Vettä satoi kaatamalla koko päivän ja minä en sitten aamutohinoissa tajunnut ottaa edes vaihtovaatteita mukaan... Kaikki osallistujat olivat kirjaimellisesti uitettuja koiria. :D Meidän "vääränrotuisten" lisäksi mukana oli collie. Muut olivatkin sitten sakemanneja, seassa yksi suursnautseri ja rottweiler. Tuomarina toimi Aulis Koistinen. Zisk ja Konsti saivat osakseen kohtuu paljon huomiota ja kehuja, ihmetystä kun näyttivät kuin olisivat pissalenkillä vain olleet, kun ei juokseminen tuntunut missään... Kovassa kunnossa pojat on. ;)

Tottisosuus meni hyvin, vaikka sitä jännitin itse eniten. Konstin kanssa ollaan tottiksessa tosiaan ihan alkuaskelissa, joten jännitin mitä tuomarin tämän kerran päänmenoksi keksiikään.. Onneksi kokeen tarkoitus on tosiaan vain nähdä se, ettei koira ole rasittunut niin suuresti ettei kykene enää työskentelemään. Tottisossuus oli sitten n.30 askelta seuraamista yhdellä pysähdyksellä. Konsti suoritti niin hyvin kuin tässä vaiheessa osasi, mutta kuulemma paremmin kuin niinkin suuresti toko kokeissakin käynyt ja treenattu Koru.... :D Zisk oli UPEA! Jota en kuitenkaan itse kerennyt näkemään, kun minun ja Konstin vuoro oli juuri ennen Ziskiä ja Jessicaa, joka teki tottisosuuden Z:n kanssa... Molemmat ansaitsivat suuret kiitokset ja ison annoksen sapuskaa ja leikkiä.

Eli molemmat nuorukaiset suorittivat AD-kokeen hyväksytysti, ihan mahtavaa! Olen niiiiiin ylpeä noista karvakorvista... Hienoja poikia vaikka itse sanonkin! Zisk on kolmas CSV Suomessa joka kokeen on suorittanut, ja Konsti vasta toinen kokeen suorittanut suomenlapinkoira koskaan! Hui, voi noita! < 3

 

Zisk ja Piippa saavat nyt lisätä nimen etteen ja meriitteihin AD-tunnuksen, toiset. < 3

Ei kommentteja: