Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

lauantai 18. tammikuuta 2014

Haaste

Joskus muutama kuukausi sitten meitä nakattiin haasteella, ja päätin nyt sen tehdä näin täytöksi ja kevennykseksi. Haasteen nakkasi Juuli. Poikkean kuitenkin sen verran säännöistä etten erikseen ala ketään haastamaan enkä uusia kysymyksiä keksimään, jokainen tehkööt kuka jaksaa ja haluaa ja vastailee niihin kysymyksiin mihin tahtoo. :)

Säännöt:
- vastaa haastajan 11 kysymykseen
- keksi 11 uutta kysymystä
- haasta 11 bloggaajaa ja kerro heille että olet haastanut heidät

Kysymykset on siis esittänyt Juuli.


1. Laji jota haluaisit päästä harrastamaan koirasi/koiriesi kanssa?
Haluaisin kokeilla "ihan oikeasti" agilitya ja jälkeä. Korun kanssa on käyty agilityn alkeiskurssia, mutta siihen se jäi erinäisistä syistä. Haaveilen omasta pihasta ja omista esteistä, joita voi treenata itsekseen ja aina kun tahtoo. Lisäksi haluan edetä jäljessä, ehkä kisoihin asti, mutta sen verran että kaikki palikat olis hallussa. Kaikkien kanssa on ruoka- ja ihmisjälkeä tehty ja tahtoisin tässä lajissa ottaa seuraavan askeleen, eli pikkutreeneistä oikeaan treenaamiseen.

2. Mikä tekee koirastasi/koiristasi ainutlaatuisen?
Persoona on se mikä tekee jokaisesta koirasta ainutlaatuisen. :) Jos jotain pitää keksiä... Tiko on ainutlaatuinen pelkästään sen suhteen että on se ihan ensimmäinen ja kaikista tärkein ja rakkain. Korusta ainutlaatuisen tekee sen helppous ja "jokapaikanhöylyys". Konstin ainutlaatuisuus on ehdottomasti sen vetohalut ja motivaatio - Konsti on one of a kind, huskymainen työkoira.

3. Miksi valitsit juuri sen tietyn pennun pentueesta?
Tikon kohdalla ei ollut valinnan varaa - se oli ainoa vapaana oleva pentu ko. pentueesta. Päivääkään en silti ole katunut. Korun kohdalla sain valita oman tyttöni, vaihtoehtoja oli kaksi. Jostain syystä jo ensimmäisestä kuvasta silmäni osuivat sirppasen kohdalle ja sanoin jo siinä ääneen, että tuo on se minun. En tiedä miksi, mutta näin se vaan meni. Olin varma että tuon tytön tahdon. Kuitenkin pidin vaihtoehdon niin kauan auki, kunnes olin nähnyt pennut livenä. Vaan siltikään ei mieleni muuttunut, päinvastoin. Koru oli juuri sellainen, jota hain. Se vain "veti puoleensa", kohtalon johdatusta? ;) Halusin rauhallisen ja reippaan tytön, ja Koru oli juuri sitä mitä etsin. Konstin kohdalla valinta oli vaikeampi ja pitempi- huomioon otettiin niin monta asiaa ja kun ihmisiäkin oli kaksi valitsemassa, oli valinta pitkä ja harkittu. Etsimme jo pentuna rakenteellisesti silmäämiellyttävää urospentua, jota pidettiin silmällä myös tulevana jalostuskoirana. Konsti täytti molempien tiettyjä kriteerejä, ja koska luonne oli piste iin päälle, päädyttiin lopulta siihen. Alusta alkaen oli kuitenkin selvää, että uroksista jompikumpi riistanvärisistä meille tulisi. Kaiken huippu oli sitten se, että tämä Konstin riistaveli, jonka välillä valitsimme, muutti meistä vain 4km päähän, myös Rovaniemelle. :D

4. Millainen olisi unelmiesi koira, rotu, luonne, ulkonäkö yms?
Vaikea vastata, koska en ole koskaan ajatellut että minulla olisi "unelmieni" koira. :D Sanotaanko yleisesti niin, että koiran näköinen ("luomu"koira) ja kokoinen (n.50cm), luonteeltaan rauhallinen, vakaa ja tasapainoinen, avoin, tarpeeksi kova, oppii nopeasti ja on toimintakykyinen. Ulkonäkö kriteerejä "luomu"koiralla on tietty pystyt korvat. :D

5. Missä haluaisit kehittyä koirasi kanssa?
Haluaisin saada Korun ohjaajapehmeyden käännettyä meille auttavaksi, en vaikeuttavaksi asiaksi.

6. Mikä on parasta koiraharrastuksissa?
Yhdessä tekeminen, koiran kehityksen näkeminen, ja nähdä se, kuinka se nauttii kahdenkeskisestä tekemisestä. Lisäksi muut harrastajat ja ihmiset, joita tapaa.

7. Ketä koiraihmistä ihailet?
Parempaa puoliskoani. Koirankäsittely- ja lukutaito vailla vertaa.

8. Kuinka päädyit rotuusi?
Etsimme juurikin "luomukoiraa", eli ei liioiteltua tmv.. maalaiskoiraa niin sanotusti. Avointa ja helppoa, sosiaalista lenkkikaveria, sopeutuvaista ja monipuolista rotua.

9. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on koirien suhteen?
Lauma tulee kasvamaan, siitä ei ole epäilystä. Haluaisin myös erirotuiset koirat. Lapinkoirien kasvatus. Kokeita ja kisoja, katsoa mihin paitsi koirien, mutta myös omat rahkeeni riittävät koiramaailmassa.

10. Mikä koirassasi/koirissasi saa sinut nauramaan?
Tikon pelkkä olemus riittää, se on niin persoonallinen ja rakkain. :) Korun pippurisuus ja hetkittäinen oman arvon tunteisuudelle ei voi kuin nauraa. Lisäksi sen leikkiinkutsut ja villivarsa-hyppelyt saa hyvälle tuulelle. Konsti.. no, Konsti on Konsti. Konstille ei voi kuin nauraa, oli se sitten nukkumassa tai heittämässä kärrynpyörää. Konsti on aina iloinen pikku poika nauravalla ilmeellään, sillä ei ikinä ole huonoa päivää.

11. Mitä koiriin liittyvää kaipaat?
Hieman hämmentävä kysymys. En oikein tiedä mitä tällä haetaan. :D Sen mitä kuitenkin kaipaan ja toivon yleensäkin, on se että ihmiset ymmärtäisivät koiriansa paremmin ja antaisivat niiden olla koiria, eivätkä inhimillistäisi niitä ja pitäisi niitä lapsinaan.. Sitä kaipaan.

2 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Hei M-M! :)

Huomasin just, että en ole muistanut tulla sulle laittaan linkkiä tuohon meidän uuteen blogiin. Tai no sama blogi, mut osoite muuttui kun Ronja tuli :D

http://peppijaronja.blogspot.fi/

Ihanaa on käydä aina lukemassa teidän kuulumisia kun asutte siellä kaukana <3 Toivottavasti nähtäisiin tänä vuonna jossain!

Minna-Mari kirjoitti...

Heippa ja joo! Hyvä ku laitoit! :D Mun onki pitäny monta kertaa kysyä osoitetta mutta aina jäänyt. :D

Mieki pääsen lukemaan nyt teijjän kuulumisia... toivottavasti nähdään!