Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

pieni suuri huskypoika

Viime viikon oltiin Korun kanssa käymässä Taivalkoskella paremman puoliskon työpaikalla huskytarhalla, missä meidän ryhmärämän suurin osa koiristakin on mukana. Viikko kului himmaillessa ja syystreeneissä mukana, reelläkin päästiin menemään muutamaan otteeseen kun lunta löytyi sen verran.

Konsti on juossut koko kuluneen kuukauden treeneissä mukana, aluksi treenit olivat mönkijän edessä ja lumen ollessa maassa vedettävänä on ollut reet. Konsti on juossut todella hienosti kaikissa treeneissä ja into vaan kasvaa. Nyt kun Konstin näin sen pitkän ja piinaavan kuukauden jälkeen, niin näkyihän pienessä miehessä jo kuukauden tulosta, ulkoisestikin! Karvaa oli ilmaantunut hurjasti ja kroppa kehittynyt! Pientä bodaajaa jo alkoi muistuttaa. :D Vihdoin on alkanut tuo ruokakin näkymään, ja treenit ovat kasvattaneet lihaksistoa (Konsti kun on todella hitaasti kehittyvää sorttia, kaikki ruoka imeytynyt muttei ns. "tarttunut", pelkkää luuta ja nahkaa ollut vaikka kuinka liikuttanut ja syöttänyt). Voima ja kestävyys mennyt luonnollisestikin eteenpäin ja kyllä näkyi!

Sitten niistä treeneistä. Konsti on juossut 16 koiran valjakossa peräpäässä pyöräkoirien paikoilla ja edessä, keskellä tiimissä, mutta myöskin edessä vauhtiparissa (johtajaparin takana)! Omassa valjakossa (5-6 koiraa) Konsti on myöskin juossut ihan johtajana asti, jopa yksin! Ja kuinka hieno se onkaan! Päätä täytyy olla ja siellä nupit kohdillaan, oli kyse mistä tahansa koirasta, jotta näin nuorena (1,5v!) kykenee tuollaiseen! Kyllä on vaan hieno! Ja kyllä, tätä täytyy niin hehkuttaa! Vauhtiparissa mönkkärin ja 12 vieraan koiran edessä johtajien takana... omien edessä yksin johtajana... ja niin edelleen... Tätä ei voi kehua tarpeeksi... Pitäisi itse nähdä. Eräs ilta kävimme ensimmäisellä ajelulla omilla koirilla pimeässä metsässä. Menimme 6km lenkin jota päivisin on treenailtu mönkijällä. Konsti toimi yksin johtajana koko matkan alusta loppuun, kuunteli suunnat ja osasi reitin itsekin. Sekin että on keskittynyt aina päivätreeneissä niin tarkasti ympäristöön että osaa reitin ulkoa.. Ihan mahtavaa ja uskomatonta! Ei ole itsestään selvyys tämän ikäiseltä nuorelta koiralta, ja vielä "minun" rotuiselta, pieneltä pörröpojalta! Että se on ensinnäkin alunperin alkanut tähän hommaan ja vielä tykkää siitä! En oikeasti uskalla edes ajatella mitä tästä mamman kuopuksesta vielä tulevaisuudessa kehkeytyy!! Ihan hirvittää! :D Viikonloppuna ennen kotiin tuloa kävimme reillä suoretkellä, jossa siis lunta ei niinkään ollut. Plussan puolella oltiin ja suo ei ollut siis jäässä, eli välillä oltiin hyvinkin märissä tunnelmissa. Minulla oli valjakossa omat koiramme, hukat Sila ja Zisk pyörässä, vauhdissa Astro ja Kara, ja johtajina olivat Konsti ja kaverina tarhan alaskalainen Reeta. Konstilla ei luonnollisesti jalat aina paikoitelleen raukalla riittäneet, kun oli niin syvää, se kirjaimellisesti ui kylkiään myöten suossa. Vaan se ei lannistanut lainkaan, pieni puski menemään koko kropallaan ja painoi menemään. Oli niin hieno. Harmi kun ei kyennyt ottamaan videokuvaa, ainoastaan yksi pätkä on Jessican ottamana, meni edellä toisella valjakolla.

Treenit ovat olleet nyt pituudeltaan 6-15km. Pituutta lisätään pikkuhiljaa syksyn mittaan. Konsti painelee reenit mennentullen ja palatessa, jaksaa ennen ja jälkeen riekkua ja mennä, raskaallakin ilmalla. Paitsi että piippa reenailee treeneissä, tulee samalla runsasta sosiaalista kanssakäymistä huskyväen kanssa. Ja siinäkin Konsti pelittää sata prosenttisella varmuudella, irti tarhoilla 80 muun huskyn parissa. :)

Yksi päivä Nalle-leonbergikin pääsi valjakkoon juoksemaan. :D Oli vähän erottuva 20kg huskyen keskellä. :D


Suoretkellä
pyörässä Sila & Zisk, vauhdissa Kara & Astro, johtajina Konsti ja Reeta


oikealla 8km raskaan suoretken jälkeen

9km mönkkärireeneille lähdössä, vauhtiparissa johtajien jälkeen
kaverina Diego:)

Ei kommentteja: