Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

maanantai 5. elokuuta 2013

Tottelevaisuus ja treenit

Ollaan treenailtu porukalla pari kertaa viikossa nyt muutaman viikon ajan. Konstin treenit menee tosi kivasti, ainoa asia on edelleen oleva piippaus. Ollaan otettu perusasentoa ja muutama askel seuraamista, tai oikeastaan sen pohjaa. Olen päättänyt panostaa Konstin kohdalla - jälleen - erilaisiin tapoihin ja tilanteisiin, palkkauksiin ja hetkiin, mitä vaikka Korun kohdalla. Alusta alkaen palkkaa vain kontakista ja kontakti seuraamisesta, muusta ei palkkaa tule. Lisäksi ollaan otettu pikkuhetkiä paikkamakuun alkeita ja estehyppyä. Ennenkaikkea kuitenkin sitä rauhoittumista ja tilanteessa olemista.

Viime treeneissä otettiin jälki-hakuilua, Konsti jäljesti kolme kertaa tuoreen jäljen, ensin kaksi kertaa minut ja sitten naapurinlikan. Ja hienosti tekee töitä. :) Tällähetkellä hommat on KIVAA, myöhemmin aletaan hakemaan ja vaatimaan sitä hetken rauhoittumista ja vähemmän koheltamista. Hienosti piippa kuitenkin jäljestää, tuoreita toki ovat olleen jäljet, joten välillä ilmavainuisesti. Kuitenkin käyttää hienosti nokkaa myös maavainuisesti. Ruokajälkeä en ole tehnyt piiiitkään aikaan.


Konsti ja Miro treeneissä ja raukeina autossa treenien jälkeen :)


"Mamma, mulla on KIVAAAAA!!!"


Korun kanssa otettiin uudet tekniikat ja hommat käyttöön, Jessican ohjeistuksella. Minä keskityin eritavalla entä kun treenaan yksin, ja nyt tuntuu vähän inhottavalta yrittääkään yksin, tarvisin Jessican tukea! Kuitenkin, Koru edistyi todella hienosti liikkeissä, siis todella hienosti että oli pakko hehkuttaakin. Liikkeestä seisominen alettiin alusta, eri käskysanalla, ja oppi sen muutamalla toistolla illassa. Jes mitkä fiilikset oli! Olin melko positiivinen toko-kisojen suhteen, kun treeneissä oli kiva vire ja kaikki oli Korunkin mielestä kivaa.
Noh, ei se sitte niin kivaa ollut kenenkään mielestä itse kisoissa. Molemmilta päiviltä saatiin ALO3, mikä ei sinänsä haittaa. Se mikä kyrpii, harmittaa, surettaa, masentaa ja otti (ja ottaa vähän vieläkin) päähän oli se, että Koru ei yksinkertaisesti tehnyt yhtään mitään. Minusta me ei oltaisi edes ansaittu tulosta. Selityksiä löytyy. Oli kuumaakin kuumempi, kaikilla koirilla oli vaikeaa keskittyä, Korua häiritsi eniten pörriäiset.. minä en saanut siihen minkäänlaista kontaktia, en mitään, Koru vain istui ja oli niin välinpitämätön että minulla ei voinut muutakuin palaa pinna. Molempina päivinä pysyi paikkamakuun, tosin sunnuntain kokeessa pyöri vähän enemmän, otti enemmän häiriötä ötököistä kuin aiemmin. En ole tyytyväinen mihinkään suoritukseen, vaikka ok olikin että paikkamakuut nyt sentään pysyi. Mutta ei... ei voi edes selittää miten nuo meni. Harmittaa, sen takia, koska se ei edes yrittänyt yrittää. Pisteille on ihan sama, kunhan molemmilla olisi kivaa ja koira edes yrittäisi tehdä jotain! Mutta ei...

Nyt sitten on vieläkin mieli vähän maassa, täytyy katsoa mitä ja miten tuon kanssa nyt tekee. Koru on tämän kesän aikana alkanut ottaa noin paljon häiriötä pörriäisötököistä, ettei mitään järkeä. Se on vaan keksinyt että jos vähänkään kuuluu pörinä ääni, mitään ei voi tehdä, muutakuin kytätä ja metsästää ne.

Nyt pyrin keskittymään Konstiin. Sen kanssa tulee ainakin olemaan KIVAA jossei muuta. Korussa haastavinta on sen flegmaattisuus ja ohjaajaherkkyys, lisäksi sillä ei kestä vire ja vietti jos vähänkään on jotain muuta. Konstilla taas kestää ja se tekee sen takia kun haluaa tehdä yhdessä, kaikki on niin superkivaa. Sen haasteet on sitten vilkkaus, mitä on ajoittan häiritsevästikin. Näillä eteenpäin.


Ai niin, käytiin kokeilemassa susihukkasten kanssa Eslaa, ja meno oli melekoista tuollaisella monttuisella ja ISOkivisellä hiekkatiellä. Vielä ainakin tuon ensimmäisen kerran kesti, saa nähä kuin käy kun joutuu kovemmalle käytölle.. Meinattiin ensin lähteä viiden koiran kanssa ja kiitän että päätettiinkin lähteä pienemmällä kokoonpanolla.. Vauhtia riitti ihan liikaa, käsijarrut pohjassa ja silti meno oli liian hurjaa! Jonkinsortin jarrumatto tuohon täytyy hommata.

Nyt ollaan tarhalla töissä taas ja täällä majaillaan. Illat alkaa (valitettavasti) hämärtyä ja yöt viiletä. Se hyvä puoli että päästään ajeleen tuolla virikkeellä sitten..

Zisk pyörässä ja Sila johtaa  (Konsti personal trainerina jossain sivussa..)

Ei kommentteja: