Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

maanantai 13. toukokuuta 2013

Voihan käyttäytymiskoe

Kaikki kuvat [c] Weekasi
"Chill out dude, I got this"

Eilen oli Louella BH-koe Korun kanssa, ja sen pitemmittä puheitta ja ääntä säästämättä LÄPI MENI, HIIHIIIII!! Voi ETTÄ on ylpeää ja iloista emäntää! :) Arvosanoiksi liikkeistä saatiin hyviä, erittäin hyviä ja erinomaisia. Tottisosuuden jälkeen kun tuomari onnitteli "hyväksytty", hihkuin jo valmiiksi ja sanoin että käytännössä siis koko koe läpi, kaupunkiosuudesta kun tiesin ettei mitään ongelmaa Korulle ilmene. Ja niinhän se meni läpi luonnollisesti, suoraansanoen heittämällä. Koska Korulla on juoksut, saatiin me koepariksi kokeen toinen ainoa narttu, kiva kaverimme Peppiskä! Kovasti olisi tehnyt mieli käydä ensin tervehtimässä kaveria molemmin puolin, joten vähän jännittin että kuin hyvin likat keskittyvät koesuoritukseen.. :D Molemmilla kuitenkin hieno suoritus loppuun asti!

Tottisosuudessa jännitin pitkää seuraamiskaaviota ja paikkamakuuta. Seuraamiskaavio (sen lisäksi että tuntuu treenatessa tuhottoman pitkältä)  täytyy suorittaa vielä kaksi kertaa peräkkäin, ensin kytkettynä ja sitten irti. Koru seurasi huonommin kuin viimeisissä treeneissä, missä pyrin nostattamaan sen virettä äärimmäisyyksiin ja niissähän saatiinkin pari näyttävää seuraamispätkää iloisella asenteella. Itse kokeessa seuraaminen meni kuitenki korumaisen "rennosti", eli ei sitä upeaa kontaktia tai vireen nousemisesta tietoakaan. :D Vuan eipä se menoa haitannut, pysyi kuitenkin kivasti mukana ja teki mitä käskettiin.

Paikkamakuu kesti sitten Pepin tottissuorituksen ajan (n. 7min) ja voijestas kun jaksan päivitellä ja hihkua tätä, Koru PYSYI sen!! Ihan uskomatonta! Vieläkun BH-kokeen paikkamakuussa omistajan täytyy olla selkä koiraan päin! Koko ajan vilkuilin vuoroin tuomaria, seurasin sivusilmällä Hennan ja Pepin tottisosuutta ja ajattelin vain että "pysy, pysy, pysy, jos tämän suoritat loppuun asti olen enemmän kuin tyytyväinen päivään, muille suorituksille ihan sama". Voin kyllä sanoa että pikkuisen jännitti, pitkät ja piinaavat minuutit. Odotin koko ajan että milloin se tuomari näyttää että koira on noussut ja siirtynyt pois paikalta, ole hyvä ja käy kytkemässä koira.. Vaan ei, se käsi ei noussut ja Henna&Peppi etenivät tottiksessaan viimeisiä liikkeitä kohden. Voi sanoa että jännitti vaan enemmän ja enemmän mitä lähemmäs loppua päästiin kun ei se tuomarin käsi vain noussut minulle! Hengitinkin niin rivakasti että kohta olin hyperventiloida.. :D Ja sitten kuului Hennan viimeinen käsky Pepille ja tuomari nosti kättään että minä saan kääntyä ja palata koiran luo. Ja juuri kun käännyin, Koru nousi ja nuuski maata, viimeisillä sekunneilla. :D :D Vaan se ei haitannut yhtään, olin niiiiiin iloinen että se pysyi koko suorituksen ajan rauhassa maate... hui että olin niin yllättynyt ja iloinen! Peppiskä suoritti kokeen myös hyväksytysti läpi, ihan mahtavaa me!

Nyt Koru on sitten virallisesti BH Eisenfest Otavantaika. Hui että maistuu makealle, ensimmäinen koulutustunnus omalleni ja koirahistoriassani! Ihan älyttömän mahtavaa! Nyt sitten odotellaan Korun juoksut ohitse, treenaillaan ylläpitävästi ja yritän saada iloisen seuraamisen "siirrettyä" seuraaviin toko-kokeisiinkin. Tästä on hyvä jatkaa! :) :) :)




<3 p="">

Ei kommentteja: