Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

torstai 6. joulukuuta 2012

alokkaita

Nyt on tottistelut tottisteltu ja ei voi muutako sanoa että hyvin, hyvin tyytyväinen olen molempiin suorituksiin ja Korusta olen niiiiin ylpeä! Videot on koneella vielä, laittelen jossain välissä.

24.11 Torniossa ensimmäiset kisat, jossa emäntää jännitti ihan älyttömästi. En tiennyt mitä tehdä ja milloin tehdä, keskityin vaan siihen että saan pidettyä itseni kasassa. Koru käyttäytyi juuri niinkuin odotin, eli vieras paikka ja vielä halli, jossa se paineistuu normaalia enemmän, eikä tee ihan täysillä kaikkea. Tosi tyytyväinen silti olen, me selvittiin siitä ja hauskaa oli! Korun varmat liikkeet ovat liikkeestä jäävät, luoksetulo sekä hyppy, luoksepäästävyys ja paikkamakuu saattavat olla "heiluri-hännällä", mutta pysyy hyvin. Tälläkertaa sitten liikkeestä seiso meni nollille, kun meni maahan, joka vähän yllätti toisaalta. Tuomari totesi lopuksi, että on hyviäkin hetkiä ja liikkeitä jotka oikeasti osaa, mutta lisää treeniä ja iloisuutta kaipaa, koira kovin flegmaattinen tänään. 

luoksepäästävyys 10
herrajestas, se pysyi! Ollaan treenattu vain pari kertaa, eikä edes tosissaan, tuomarikin tuli polvilleen maahan ym, mutta Koru pysyi! Vähän olin ylpeänä.
Paikalla makaaminen 0
En käskenyt tarpeeksi tosissani maahan ja oli todella levoton. Haukahtikin pari kertaa (!). Lopulta nousi, ja minä kun en tiennyt mitä tehdä niin lähdin samantien koiran luo, josta 0. Olisi saattanut pysyä vielä seisaalleen paikallaan ne loput 15 sekuntia..
Seuraaminen kytkettynä 8
Ihan OK, korumaista matelua. :)
Seuraaminen taluttimetta 5
Sitä mitä odotin, ei pysy paikassa, haahuilee ja "tulee kun kerkiää". Tuomari sanoi että se on siinä rajalla oliko tuo seuraamista  vai ei mutta annetaan nyt vitonen. :D
Maahanmeno 8,5
Minusta tää oli tosi hyvä, en muista mitä sanoi perusteluksi.
Luoksetulo 9
Koru teki pienen kaaren taakse, josta sakotettiin.
Seisominen 0
Meni maahan.
Estehyppy 10
Just niinku osaa!
Kokonaisvaikutus 7,5

yhteispisteet 117,5, ALO3, sij. 12/13.

1.12 Pellossa toiset, aika väliä vain viikko. Minua jännitti mentäessä hieman, mutta ei läheskään niin paljon kuin ekalla kerralla. Korukin oli paljon rennompi ja rauhallisempi, jaksoi keskittyä paljon paremmin ja teki innokkaammin. Leikitin ennen omaa vuoroa pallolla ja  jätin palkan odottamaan häkin viereen, josta sai lisämotivaatiota toimia. Lisäksi liikkeiden välissä kyselin että "Missä Tiko, missä Tiko", jonka ansioista nousi enemmän. Todella hienosti teki töitä, olin niin ylpeä kun ei oltu edes kuluneella viikolla treenattu kuin kerran hetken kunnolla, ja toisen kerran parin minuutin pikkutreenit. Loppusanoina tuomari sanoi, että on tosi hyviä liikkeitä taas ja koira tekeen, yhteistyö on kivaa ja minä käskytän kuulemma lempeästi mutta varmasti ja koira kuuntelee. Treeniä toivoi myös, seuraamiseen ja pysähtymiseen ym, ei osaa niitä vielä kunnolla.

Luoksepäästävyys 10
Nyt vähän liikahti peppu ja häntä vispasi, mutta pysyi taas! Yllätyin jälleen. :D
Paikalla makaaminen 9,5
Koru pysyi, se PYSYI!! Ei yhtään niin levotonta kuin viimeksi, lisäksi käskytin sen kunnolla ja painokkaasti maahan, ja vielä jättäessä käskytin hampaiden välistä todella ponnekkaasti "paikka", että sain vahvistettua aiemman käskyn.. Koko 2 minuuttia vain hoin päässäni että pysy, pysy, pysy, pysy. Ja se pysyi! Olin niiiiiiin ylpeä!! Puolikas meni pienestä haistelusta.
Seuraaminen kytkettynä 8,5
PALJON parempaa kuin ekalla kerralla. Ei todellakaan sitä tykkitokoilua kuin jollain belggareilla tmv. :D Mutta todella erinomaista Korun tasoon nähden! Tykkäsin itse.
Seuraaminen taluttimetta 7
Tämäkin paljon parempaa kuin Torniossa, jäi välillä vähän taakse ja pysähdykset oli ihan outoja. :D  Mutta tsemppasi edelliskerrasta ja paljon.
Maahanmeno 9,5
En kuullut perustelua, meni heti kun käskin. Ehkä sakotti siitä että peppu laskeutui ensin ja sitten etupää, eli ei salamana koko koira (?).
Luoksetulo 10
Tsemppasi niin paljon! Nopea ja rivakka, sivulle hyvin, ei kaaria tai haahuilua.
Seisominen 0
TAAS meni maahan... ennen omaa vuoroa vahvistin vain seisomista ja teki hy, mutta ei kuunnellut kyllä käskyä sitten kehässä..
Estehyppy 10
Varma nakki. :)
Kokonaisvaikutus 8,5

yhteispisteet 161, ALO1, sij. 6/10.

Sillätavalla! Hienosti meni molemmat kerrat, oon niin ylpeä meistä kun mentiin!! Ensi vuonna jatkuu, todennäköisesti jo helmikuussa heti. Treeni- ja matkakamut Heidi & Taiga saivat molemmilta kerroilta upeat pisteet ja ykköstulokset, ihan älyttömän hienoa!! Eka koe josta pisteitä 180,5p, toisesta 183,5, viikko vain kokeiden välillä ja kaksi ykköstä!! Yhtä vaille enää, niin mahtavaa!!

Videot tosiaan tulee tässä jossain vaiheessa sitten. Vitsi että on edelleen niin hyvä fiilis!! Koru jäi ansaitulle joululomalle ja nyt vaan ollaan oltu ja löhötty. Tiistaina pakattiin kimpsut ja kampsut ja oltiin pari yötä Loue-landiassa, missä Koru ja Konsti saivat elellä "ulko"koirina tarhassa, jossa oli ylellisesti lämmitetty koppi. Yöt ja päivät ne siellä oli, päivällä pääsivät monta kertaa isoon juoksutarhaan touhuamaan isolla laumalla. Keskiviikkona meillä oli kolmantena pyöränä vielä kaverin pörröpentu Hilma, virallisemmin Jehnajan Sensaatio! Tosi reipas ja pippurinen penska, Korukin sai tuta pienen tytön vimman. :D Hilma on tosiaan kaverillani sijoituksessa toiselta kaveriltani (knl Lapland Lord's). Pienet on piirit! Hilma tapasi paljon erilaisia koiria, joiden kanssa temusi menemään niinkuin olisi kaikki tuntenut aina.. Louen maatila elämä ei hetkauttanut mitenkään, vieraat ihmiset oli kivoja, kaikki oli KIVAA! Hauskaa oli pennunkaitsijana taas, vaikkei kumma kyllä edelleenkään ole oma-pentu-kuume.. Konstissa riittää pentua vielä pitkäksi aikaa. ;D
Tänään ennen takaisin Rovaniemelle lähtöä sitten otettiin Louen laumaa, meillä oli kaverin kanssa koiria yhteensä 7: Koot + leonberg Nalle, husky Zorro, labbis Unni sekä tsekkoslovakian susikoirat Sila & Zisk. Koko köörin kanssa lähdettiin kahdella potkurilla valjakkoilemaan. Minulla oli pelkästään Nalle, joka riittikin paremmin entä hyvin, noissa potkuriviritelmissä kun ei ole jarruja. :D Koru ja Konsti juoksivat ensin vierellä hihnassa, edellä meni husky-labbis-tsekki-valjakko, joita sitten seurattiin. Konstilla oli vetovaljaat tottumisen vuoksi päällä, mutta muutaman sadan metrin jälkeen pikkumies tajusi mitä tässä tehdään ja siirsin hihnan pannasta valjaisiin kiinni. Siinä se sitten intoa pursuten veti Nallen kanssa menemään sen verran mitä annoin. Ja voi että se teki töitä, niin innoissaan, menohalut oli todella kovat. En todella malta odottaa että kasvaa ja päästän sen sitten kunnolla töihin... aivan upea pieni miäs!! <3 br="br">

Tuleva viikonloppu meneekin sitten etelässä misseilyhommissa. Huomen iltana startataan Annin ja Riskun kanssa junalla kohti Pasilaa ja lauantaista Helsinki Winneriä. Mahtava reissu taas tulossa, ei malttaisi odottaa..

1 kommentti:

Petra kirjoitti...

Onnea hienoista tottistuloksista! Valitettavasti en saanut Korusta onnistunutta kuvaa Helsinki Winneristä, harmittaa. :( Meidän blogissa on muuten teille haaste, jos tykkäätte tehä.