Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

tiistai 28. elokuuta 2012

kuukausittain

Harvoinpa näyttää taas blogi päivittyvän! Kovin on muka kiireistä emäntää. Kavereita on reffailtu ja Konstin kanssa keskitytty kaksin keskiseen aikaan, hulivilipulperolla ei ole kuin kaksi vaihetta, on ja off. Joten ollaan ihan vaan oltu ja menty arkihommia, ja pikkuhiljaa olen alkanut siltä vaatimaan kovallakin kädellä rauhoittumista, ei aina tarvitsisi mennä ennenkuin ajattelee. Ollaan käyty näyttelytreeneissä ja agi-kurssilla se on ollut turistina ihmettelemässä. Eipä esteen poikaa haittaa, keinun ja puomin meni kuin vanhaki tekijä.. Tyhmänrohkea ja kuitenkin niin herkkis kuopus.

Muutama viikko sitten treffailtiin alajaoston kanssa, ja tälläkertaa mukana oli myös Konstin veikka Pihka! Mahtavaa oli nähdä pitkästä aikaa velipoikaa ja olihan kavereilla ihan omat jutut keskenään. Kuvia kannattaa tsekkailla http://tikonen.kuvat.fi/kuvat/Alajaostot/Roi+5.8.2012/. Nyt ei jostain syystä toimi kuvanlisäys nappula minulla, joten joudutaan tyytymään pelkkään tekstipätkään..


17.-19.8 olikin sitten etelänreissun aika. Matkaan lähdettiin Rovaniemeltä perjantai aamuna neljältä, kyydissä Anni & Risku, minä & Tiko sekä Marjo & Louhi- ja Manta-porot. Lahdessa olimme kahden jälkeen, jossa pysähdyttiin Mantan kasvattajan luona ja jätettiin Louhi kyydistä. Samaan syssyyn autoon hyppäsi toinen Marjo ja Riskun tyvär Hertta (Dagolas Yönsydän). Siitä matka jatkui sitten Helsinkiin, josta sujautettiin laivalla yli Tallinnaan. Vuorokausi valvomista oli takana kun lopulta sänkyyn motellissa päästiin, Tikokin oli täysin sippi.

Aamulla oli kosolti aikaa sitten ennen kehiä, kerettiin jopa käydä erillinen reissu pystyttämässä teltta näyttelypaikalle (joka tosin oli revitty takaisin tullessa maantasalle "ystävällisten" kanssanäyttelyihmisten toimesta..). Pörröjä oli ilmoitettu Balttian Voittaja-12 näyttelyyn vain 4, joista kolme olikin Risku, Tiko ja Hertta. Tuomarina toimi suomalainen Kari Järvinen, joten itselläni ei odotuksia ollut kun en tiennyt yhtään minkälainen tuomari olisi, saatikka mitä tykkäisi varsinkaan Tiitterin väristä. Juniori-uros sai EHn, jonka jälkeen kehässä pyörähti Hertta EH:n arvoisena myös. Tikon vuoro oli seuraavana, ja koskaan, koskaan ei ole poika ollut niin laiska ja aikaansaamaton kehässä kuin nyt.. sama koski kaikkia muitakin koiria, jokainen kulki kirsu maata viistäen eikä kukaan liikkunut lainkaan edukseen. Minä itse en saanut Tikoon minkäänlaista kontaktia, ja olin jo epätoivoinen ja ärsyyntynyt ja ajattelin että tällä menolla me ansaitaan korkeintaan se EH, ei tällaista menoa katso kukaan. Vaan yllätys oli suuri, kehätoimitsija huusi "excellent", ja automaattisesti sitten siis PU1, SERT & CACIB, näin ollen siis EE MVA & BALTV-12!!! Olihan siinä melko yllätys. :D Risku pyörähti perässä ja odotetusti sai ERIn ja ainoana erin narttuna PN1, SERT & CACIB. Hauskaa oli olla kehässä Annin ja Riskun kanssa, pyörähdettiin kerran ympäri, Tiko esiintyi paljon reippaammin. Risku oli ROP ja Tiko VSP, ja emännät pelkkää hymyä. :)

Saman iltana olimme takaisin Suomen maalla ja kruisailtiin Lahteen, missä Marjo ja Hertta jäivät kyydistä ja me jatkettiin kolmistaan majapaikkaan. Koirat jälleen väsyneinä, ilmakin oli todella kuuma joka päivä. Sunnuntaina kello soi puoli seitsemän ja kehät alkoivat Heinolan KR:ssä yhdeksältä. Tiko oli yllätykseksi ainoa valio uros, tuomarina toimi Markku Mähönen. Todella mukava ja asianosaava tuomari, suosittelen kaikille! Tiko sai ERIn, ja alkukehiä seuranneena ja arvostelua kuunnellessani ei ollut yllätys, että tulos jäi "vain" ERIn, eli ei SA:ta Tikolle. Hurtan näköinen kattava arvostelu kuitenkin ja hyvillä mielin katseltiin kehä loppuun, jonka jälkeen kotimatka alkoi. Perillä pohjoisessa ilta yhdeksältä, väsyneet matkustajat ja koirat. Keminmaassa pysähdyttiin, jonne jäi sitten Tiko ja Koru-sirppanen matkasti takaisin kotiin pitkän loman jälkeen. <3 br="br"> Konsti debytoi parin viikon päästä Pellon pentunäyttelyssä ja Korukin pääsee edellispäivän ryhmikseen pitkästä aikaa pyörähtämään. Muut suunnitelmat ovatkin sitten Korun terppatarkit, kunhan nyt saisi aloitettua nämä jo jonkin aikaa odotetut juoksunsa, kohta väli 7kk.

Tikon ja Hipun pennutkin kasvoivat maailmalle, ja lähelle onneksi kaikki jäivät!! <3>

Ei kommentteja: