Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

lauantai 26. toukokuuta 2012

kesäkausi
Vihdoin ja viimein ollaan saatu kesä tänne pohjoiseenkin. Lämpöä riittää ja se näkyy koirissa, ulkona ei jaksa kauaa päiväsaikaan touhuta kun alkaa jalka jo painaa. Me ollaankin vaan oltu pihalla auringonotossa, ja aamulla ja illalla käyty kunnon rallatteluissa kun on viileämpää. Konsti on tutustunut naapurinpoikaan Diegoon, ja tykkää siitä ihan älyttömän paljon. :)

Penska osaa nyt istua, mennä maahan, ottaa kontaktia, oman nimensä, odottaa lupaa (syömiseen, vapaaksi pääsyyn jne), ei-sanan merkityksen ja tulla luokse kivasti. Toisten koirien tai ihmisten luo ei lähde enää ryntäilemään vaikka oiskin KIVAA. Omaatahtoa Konstilla on Tikon ja Korun edestä, niin älyttömän jäärä pentu että huh. :D Yksinolo sujuu nyt vailla huolen häivää, ei huuda tai mekasta tai muutenkaan kaipaa perään. Kynsienleikkuuta ja harjausta ollaan joka päivä tehty vähän ja sekin alkaa mennä jo hyvin. Tosi reipas kakara siis kasvamassa! Tänään on tarkoitus mennä isommalla lappalaiskoiraporukalla lenkkeilemään ja Konsti lähtee mukaan katselemaan menoa ja meininkiä.

Huomenna on vuorossa Tikon luonnetesti. Ja voi että en malttaisi odottaa, koko viikon oon tätä jännittäny ja odottanu! Ihanaa päästä näkemään miten Hurtta toimii. Mehän ei olla Tikon kanssa nähty lainkaan sitten Piteån reissun, eli melkein puoleentoista kuukauteen. Tiedä sitten onko tälläkin jotain vaikutusta testin kulkuun, mutta ei sillä niin väliä, me mennään mielenkiinnon vuoksi.

Huomenna sitten testin jälkeen lähdetään viikoksi Keminmaahan koko kööri ja Konstikin näkee ensimmäistä kertaa tämän lauman pomon. ;) Koru ja Konsti on mukana testi paikalla, mutta koiria en toisilleen näytä vasta kun ollaan Keminmaahan päästy, en tahdo sekoittaa Tikon päätä ennen testiä uudella tulokkaalla (ja Korun läsnäololla, nekään kun eivät ole nähneet toisiaan).

Eilen oltiin Korun kanssa ekoissa agi-treeneissä, me päästiin ryhmään jee! Aloitettiin tutustumalla esteisiin ja sitten koirien kanssa hyppy-esteeseen ja putkeen. Molemmat on Korulle ennalta tuttuja hilpetöörejä vaikkei olla niitä opeteltu, vaan Louella ollessa se on juoksutarhassa hyppinyt ja mennyt esteitä omia aikojaan. Ei se siis käskystä niitä osaa, mutta on nähnyt ja omatoimisesti mennyt niitä aiemmin, ettei ihan täysin uusia juttuja olleet. Ja reippaasti ja vauhdillahan se niitä menikin. :) En malta odottaa että päästään eteenpäin näissä treeneissä, agility on sellainen laji mitä en koskaan ole kunnolla itsekään kokeillut niin kiva kokeilla jotain uutta.. Konsti oli koko kolme tuntia yksin kämpillä ja penska oli vain nukkunut koko ajan. Hermot kohdillaan. :D

Näyttelyiden osalta on muutamia suunnitelmia, varmoja on nyt Rovaniemen KV Tikon osalta. Korusta en tiedä, ilmoako vai ei, mutta Tikon ilmot laitoin jo menemään. Oulu KV olisi myös tarkoitus, mutta saa nähdä jääkö se kuitenkin töiden takia. Poikkeuksellisesti siis hiljainen kesä meillä näyttelyiden osalta.

Mutta ei se haittaa, me jännitetään Tikon ja Hipun lapsosia, Konstin ekaa kesää ja Korun agi-, BH- ja TOKO-treenejä, siinähän sitä onkin jo sopivasti. :)

Hippu testaa pentulaatikkoa, vielä pari viikkoa odotusta, niin jännittävää!!

Ei kommentteja: