Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Loppuvuosi 2019

Pikainen tilannekatsaus. Paljon ollaan touhuiltu tässä muutaman kuukauden aikana. Talvikausi safarihommissa vie taas kaiken ajan, jonka takia blogi jäänyt vähän jälkeen.

Syksy meni treenatessa koiria valjakkokautta varten, Lelu kävi Rovaniemellä luonnetestissä syksyllä, saaden pisteitä +155 ja laukausvarma. Testi oli Lelun näköinen, ja poislähdettiin samalla asenteella kuin oltiin paikalle mentykin. 6.10 käytiin Kajaanissa syyserkkarissa, josta Lelulle AVO ERI. Huskien kanssa käytiin kahdissa valjakkokisoissa syksyn aikana, toiset olivat epäviralliset kisat Simossa, toiset viralliset kisat Jämijärvellä. Molemmat kisareissut menivät hienosti ja koirien näköisesti, ja kokemusta saatiin roppakaupalla.

Simossa ajeltiin Troll Cartilla, nelipyöräisellä 100kgn painoisella kärryllä. Epävirallisissa kisoissa saa monesti ajella muillakin laitteilla entä oikeilla kisakärryillä. Tiimissä juoksi Owen ja Delta, Särmä ja Terra. Pyrähdys oli kokemuksien hakua Särmälle ja Terralle, ja ne suoriutuivat pikkureissusta hienosti. Sitka ja Wimma juoksivat kaverini Elisan tiimissä yhdessä Owenin ja Deltan siskon Rexyn ja siperianhusky Otuksen kanssa. Hienosti meni myös tällä tiimillä, ja Sitka juoksi hyvin vieraalla ja vieraan poitsun Otuksen vieressä.

c Saana Tuisku
Wimma ja Sitka Rexyn, Otuksen ja Elisan kanssa

c Katja Koivumäki

c Katja Koivumäki

 c Saana Tuisku

 c Saana Tuisku

Jämi MD keskipitkänmatkan sulanmaan kisat pidettiin Jämijärvellä lokakuun lopulla. Tiimissä juoksi omista Owen, Wimma, Delta, Särmä, Terra ja lisäksi mukana oli kolme lainakoiraa. Matka oli 4 x 8km, joista sai ajella läpi oma valittu määrä. Me ajettiin lopulta ihan kaikki, paitsi Särmä joka juoksi kolme neljästä. Kaikki juoksivat hienosti ja reissu meni kokonaisuudessaan paremmin kuin hyvin. Lopputulos taisi olla kahdeksas sija, mutta tärkeämpää oli se mitä mönkijän edessä ja varikolla tapahtui, ja ne kaikki menivät putkeen.

18.8.19 meille syntyi perheenlisäystä, Tika ja Owen saivat aikaan 8 rekikoiranalkua. Kasvamaan jäi kaksi urosta, Edmont ja Kosmo.
 kuvassa pojat vielä pikkusina poikina (nyt 4,5kk iässä 18 ja 19kg..)

Talvi menee työn touhussa, koirat on nauttineet tarhaelämästä ja työnteosta täysin rinnoin. Keväällä sitten käydään kauden lopussa vielä kisoissa ja maaliskuun lopussa siintää Lappalaiskoirien juhlaerkkari Rovaniemellä. Kevättä odotellessa, vaikka kelit on nyt jo olleet kovin keväiset, plussaa, vettä, jäätä ja lunta vuorotellen..

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Rakkaudesta lajiin..Vauhdikasta menoa teillä😊 Ihana olet ❤️