Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

no r way


Viikonloppu meni puoli tajuttomissa merkeissä. Meidän matkaseurueeseen kuului kuski ja kuusi nälkäistä näyttelyihmistä, Tikon ja Riskun suomalaisedustuksen lisäksi kaksi italiaanoa (italianvinttikoiraa) ja koikkeri. Lähtökohdat reissun päälle eivät olleen kovin positiiviset ja mieltä nostattavat.. Ilmoittautumiset meni liian nopeasti näpytellen, joten Tiko ja matkaseuralainen Risku näyttäytyivät avoimessa luokassa. Tuomarina ei ollutkaan ulkomaalainen, vaan suomalainen Leni Finne. Perjantai-iltana matkaan lähtöä tehdessä jäimme Lauran kanssa lukkojen taakse bussiaseman odotustilaan, joskin ovia tarpeeksi ränkättyä lukot aukesivat. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä vuokra-automme ei suostunut käynnistymään ollenkaan ja edessä oli auton vaihto, onneksi parempaan ja tilavampaan autoon. Näiden jälkeen alkoi tuntua jo että oliko tässä touhussa taas mitään järkeä. :D Epäuskoisissa mielentiloissa minibussin nokka kääntyi kohti länsirajaa ja lauantaiaamuna kuuden aikaa saavuimme näyttelypaikalle Harstadiin.
Yhdeksän aikoihin purkauduimme porukalla halliin sisään, kukin omille tahoillemme kehiä odottelemaan. Halli oli samantapainen kuin Kajaanin KVssä, tosin maapohjan sijaan alustana oli tekonurmi. Lyöttäydyimme oman kehän laidalla suomalaisleiriksi yhdessä Pirjon, Viksun ja Viivin sekä bordercollie-omistajan kanssa. Yhteensä lapikaslaisia oli 27, joista viisi suomalaiskoiraa, Tiko, Risku, Viksu, Viivi ja Karra.Ennen lappalaisia kehässä pyöri mm. karjalankarhukoirat ja norjanharmaat. Arvosteluja seuratessa ei mielentila kohonnut kyllä ollenkaan, tuomarilla oli todella tiukka linja eikä erinomaista, SA:sta puhumattakaan, juuri nähty. Odotukset oli sitten itsellä EH:ssa, josta olisin ollut jo enemmän entä tyytyväinen. Tiko nukkui autuaan tietämättömänä ja rentona häkissä, kun minua alkoi hermostuttaa ihan älyttömästi, vaikken normaalisti näyttelyissä ressaakaan! :D

Tunnin myöhässä aloitettiin pörröt ja ensin kehään meni pari nuorten luokkalaista, jotka saivat muistaakseni H:n ja EH:n. Sitten olikin totuuden hetki ja jännityksestä sekaisin oltiin kehässä Tikon kanssa yhdessä neljän muun avo-luokkalaisen kanssa. Tiko oli järjestyksessä ensimmäinen (yleensäkin luettelon järjestykset olivat suomalaissilmään epäloogiset, ei mitään järkevää järjestystä, kuten meillä esim. aakkosjärjestys), minkä takia jännitin vielä vähän enemmän. Tiko esiintyi normaaliin tapaan varmana ja viilipyttynä, ja oli rentoheikkinä eikä höönännyt turhaa. Lopulta kuulin kun tuomari totesi "excellent" ja kehäsihteeri toi meille punaisen nauhan, ja olin jo ihan myyty. :D Odotukset on jo ylittyneet ja tyytyväisiä saatiin olla! Seuraavat koirat sai EH:ta ja H:ta, eikä siinä sitten voinut tietenkään muuta kuin jännittää vähän lisää. Ruotsalainen uros lopulta sai myös ERI:n, ja  kehän ympäri pyörähtäessä tuomari sijoitti tämän uroksen luokkavoittajaksi Tiko seuraten komeana kakkosena. SA:t saatiin myös mikä tuntui älyttömän hienolta. :) Toinen sija ei harmittanut ollenkaan, sillä itsekin tykkäsin että voittajauroksen pää ja ilme ovat paljon paremmat kuin Tiitterin.

Seuraavaksi kehässä pyörähti Pirjo ja Viksu, jolle luokkavoitto ja SA! Paras uros-kehässä pyörittiin, ja luonnollisesti sijalle kolme jäätiin mörrikän kanssa, voi että oli ylpeätä emäntää! Viksu voitti saaden SERT:in ja CACIB:in ja tullen näin Norjan Muotovalioksi, mahtavaa suomalaisedustusta! Risku ja Viivi pyrähtivät avoimessa muutaman muun nartun kanssa, Viivi ylsi sijalle AVO ERI4 ja Risku loppujen lopuksi PN1 kera SERTin ja CACIBin ja muovautuen myös Norjan Valioksi, Karra oli PN3! Roppi kehässä Viksu vei ja Risku oli VSP. Todella hienosti meijän porukka ja suomalaiskoirat pärjäsivät.

Alkuillasta keräännyttiin takaisin bussiin, ja koko köörin tulokset oli erinomaista, mm. 4 x CACIB ja RYP-3! Paluumatka alkoi syömisten jälkeen ja juttua riitti, joskin allekirjoittanut simahti ennen muita. Kolmen aikaa aamuyöstä oltiin takaisin Roissa, tyytyväisinä reissuun.

Kuvia reissunpäältä löytyy lisää täältä


Viivi

Viksu

Risku

ROP Viksu & VSP Risku :)


AVO ERI, AVK2, SA, PU3 - Tuomari Leni Finne
Hyvä ilme & raajaluusto, hyvä rakenne, hiukan pyöreät ja vaaleat silmät, hyvät korvat, turkki ja ylälinja, riittävästi syvyyttä rintakehässä, hyvät kulmaukset, hyvä hännänkanto, hyvä askel, vähän löysä edestä.
suom. Minna Mäntyranta-Mustonen

Ei kommentteja: