Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

K O R U

BH
Eisenfest Otavantaika

"Maailman helpoin, ahnein ja diivoin tissienvälikoira"

s. 17.1.2011
suomenlapinkoiranarttu, musta merkein
säkä. 40,5cm
paino. 13kg
isä. C.I.B & FI & SE & EE MVA JV-07 V-10 Lapinpeikon Häntä Heikki
emä. Eisenfest Lumikki

kasv. Kirsi Vallittu
omistaja. Minna-Mari Posti


TERVEYS
- silmät. OK (04/1812/14, 04/12)
- lonkat. C/C
- kyynärät. 0/0
- polvet. 0/0
- pra. B/kantaja
- pompen.  A/terve
- olat, selkä, kaula- ja rintaranka puhtaat
- leikkaava purenta, kaikki hampaat
- juoksut 5.2.12, 28.9.12, 7.5.13, 2.12.2013, 15.7.2014, 13.3.2015, 26.11.2015, 15.7.2016, 03/17
- steriloitu heinäkuussa 2017

 

HARRASTUKSET & TULOKSET
- BH, käyttäytymistesti hyväksytty
- VA-SERT, ROP-pentu
- toko ALO1, ALO2, 3 x ALO3
- luonnetesti +144p., laukauskokematon


- nosework
- porojen ja lampaiden paimennusta
- jälkeä


Koru pikkuinen lauman diiva, joka paikan höylä ja asennerinsessa. Koru on iloinen, avoin, sosiaalinen kaikkien kaveri joka rakastaa huomiota ja rapsutuksia. Korun mielestä maailmassa parasta on ehdottomasti ruoka. Maailman ahnein pieni koira. Erittäin reipas ja rauhallinen, vähän ääntä käyttävä toimiva tapaus. Koru on itsevarma ja ei epäröi tehdä itseään selväksi toisille koirille. Kaikki tilanteet ja asiat otetaan iloisella mielellä ja häntä heiluen vastaan. Pikkuvanha oli jo luovutusikäisenä, äärettömän helppo pieni koira. Diiva, joka ei anna itseään höykytettävän. Korua kuvaa täydellisesti sanonta pieni mutta pippurinen. Ihmisiä kohtaan nöyrä, mielistelevä ja ohjaajapehmeä.

Koru on rauhallinen ja hiljainen, paimenkoira kuonosta hännänpäähän. Konstin kanssa riehuvat rajuja leikkejä, syttyy nollasta sataan ja menee täysillä. Korua ei ole koolla siunattu, mutta egoa ja asennetta löytyy senkin edestä. Korun kanssa harrastellaan tokoa ja näyttelyitä, lisäksi ajetaan jälkiä, joiden suhteen Koru on herkkusuuna luonnonlahjakkuus. Agilityn alkeiskurssilla ollaan käyty opettelemassa alkeita ja aina mahdollisuuksien mukaan harvakseltaan muistellaan esteitä. Vauhtia ja ketteryyttä riittää loputtomiin. Ruoka on Korun palvomisen kohde, palkaksi käy myös kehut ja leikki. Kaikki patukasta käpyyn käy, lumipallot on pahe. :) Korun kanssa on käyty tutustumassa poroihin vuoden ikäisenä ja Koru osoitti luontaisten viettien olevan vielä tallella. Lampailla on käyty pari kertaa, ja mielenvirkistykseksi tullaan jatkossakin silloin tällöin pyörähtämään aidassa. Koru on kaksi kertaa astutettu ja molemmilla kerroilla jäänyt tyhjäksi. Koru steriloitiin heinäkuussa 2017.

Koru on pienestä pitäen ollut helppo ja vaivaton pieni koira, jonka kanssa on helppo kulkea missä vain milloin vain. Koru onkin se joka on esimerkiksi allekirjoittaneen opiskeluajat ollut mukana koulussa, kimppakämpissä ja asuntoloissa. Koru on ollut mukana myös erinäisillä kursseilla demo-koirana ja ollut oppikoirana lapsille.

Koru on pieni itseään täynnä oleva otus, sylikoira ja maskotti kulki missä vain. Sen elämäntehtävä on olla pieni ja söpö, ja syödä kaikki ruoat maailmasta.

Koru vasta kotiutuneena maaliskuussa 2011

Ei kommentteja: