Levinneisyys

Kotisivujen ja blogin kävijät
Ilmainen www-laskuri

www - kuvat.fi | rispe - kuvat.fi
hiidenlahden - eisenfest - fihtolas - savumerkin

************************************

T I K O - K O R U - K O N S T I - K E I N O - R A E - L E L U - MUUT KOIRAT

**************************************

K O N S T I

FI & EE MVA
BH AD REKÄ-YLE1
Fihtolas Myytinmurtaja

"Konstit on monet"


s. 22.3.2012
suomenlapinkoirauros, riistanvärinen
säkä. 51cm
paino. 20kg
isä. Orso-Farm Äkäspenni
emä. Fihtolas Bling Bling

kasv. Petra Österberg
omistaja. Minna-Mari Posti & Anni Holappa, knl Nuttusen


TERVEYS
- silmät. OK (03/19, 06/16, 09/14)
- lonkat. A/A
- kyynärät. 0/0
- polvet. 0/0
- pra. a/terve vanhempien perusteella
- pompen.   a/terve vanhempien perusteella
- kivekset OK
- selkäSpondyloosi kahdessa nikamavälissä L5-L6 ja L6-L7. L5-L6 liikaluumuodostuma selkäydinkanavatilassa (09/17)
- leikkaava purenta, yksi välihammas puutos
- tapaturman johdosta amputoitu kaksi häntänikamaa hännän päästä kesällä 2015


HARRASTUKSET & TULOKSET & JÄLKELÄISET
- BH, käyttäytymistesti hyväksytty
- AD, kestävyyskoe hyväksytty
- REKÄ-YLE1, rekikoirien käyttökoe hyväksytty, 56/60p
- 3 x koiravaljakkokisat, johtajakoirana
- FI & EE MVA, 3 x VA-SERT, 1 x CACIB
- toko ALO1, 2 x ALO2, 3 x ALO3
- luonnetesti +208p., laukausvarma
- petotesti, karhu 23.4.19
- Savumerkin Y-pentue, 25.2.2016, emä. Pörröpöksyn Vuonjas, 5u + 4n
- Lapin Neidon Murtaja-pentue, 24.9.2016, emä. Lapin Neidon Ruska, 3u +3n
- Staalon P-pentue, 15.4.2017, emä. Staalon Fata Morgana, 3u + 3n

 

Konsti saapui pitkän harkinnan ja suunnittelun jälkeen pohjoiseen ihastuttamaan laumaelämää, yhteisomistukseen ystäväni Annin kanssa, knl Nuttusen. Konstin kanssa painittiin ensin suunnitteluvaiheella, sitten nimellä, sekä viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä, valinnalla kahden riistapojan väliltä. Lopulta käsiin löytyi se sopiva, sekä kutsuma- että rekisterinimensä veroinen, vilkas, reipas ja varma pieni poika, jolla oli alusta alkaen Sitä pilkettä silmäkulmassa. Konsti sai nimekseen Myytinmurtaja, sanan varsinaisessakin mielessä. Suuria suunnitelmia pienen pojan pään menoksi tuli tehtyä jos jonkinlaisia. Joitain myyttejä on nuorimmainen murtanut pienestä pitäen, ja kasvaessaan jatkanut valittua taivaltaan.

Konsti on pörrölauman pohjimmainen, Korun paras riekkukaveri, Tikon mielistelijä, mamman pieni tehopakkaus. Konsti on sosiaalinen, ylitsevuotavan vilkas ja tehokas, räjähtävän nopeasti reagoiva ja myös itsenäisesti toimiva spesiaalikeissi. Vilkkaus tulee esiin ajoittaisena piippaamisena esim. tapahtumissa, mutta vilkkaudestaan huolimatta Konstilta löytyy tarvittavaa keskittymis- ja suorituskykyä vaadittaviin tehtäviin. Konsti on sosiaalinen ja avoin, hieman pidättyväinen nuori mies. Konsti käy tervehtimässä vieraat ja kun on saanut huomiosta tarpeekseen siirtyy omiin oloihiinsa. Konsti on myös melko koirasosiaalinen nuorukainen, ei koe tarvetta räyhätä tai rähjätä ja tulee pääsääntöisesti toimeen kaikkien kanssa.

Konsti on allekirjoittaneen tulevaisuuden lupaus. Sen kanssa on treenattu tokoa, jälkeä, käyty näyttelyissä ja suoritettu pari koetta hyväksytysti läpi. Kaikessa tekemisessä Konsti on tehokas, räjähtävästi reagoiva ja nopeasti toimiva hyvä paketti. Konstin vilkkaus on asia, jota olen oppinut ajan kanssa arvostamaan suuresti: sillä löytyy ja riittää moottoria ja virettä tehdä pitkänkin päivän jälkeen asioita yhdessä. Konsti on pehmeä ja ohjaajaherkkä, mutta sen iloinen innokkuus ja positiivinen asenne vievät pientä suurella voimalla eteenpäin. Konsti motivoituu ruoalla ja leluilla, mutta paras palkka on iloinen ja tyytyväinen ohjaaja.

FI & EE MVA 11.8.18
Konsti on hyvä koira mihin harrastukseen vain, ja sen suhteen onkin tulevaisuuden haaveita ja ajatuksia. Kuitenkin laji, jota Konsti itse rakastaa kaikkein eniten ja jossa se on omimmillaan, on valjakkourheilu. Olen aina sanonut, että Konsti on ollut entisessä elämässään husky. :) Konsti osoitti piileviä valjakkokoira-kykyjään jo alle vuosikkaana. Pian lähdettiinkin osaamista viemään eteenpäin, ja Konsti on lunastanut paikkansa hyvänä vakkarikoirana omassa tiimissämme. Oman valjakkoilun lisäksi Konsti on juossut vieraiden koirien valjakoissa, safareilla, syystreeneissä, sekä reen, rollaattorin, potkurin että mönkijän edessä. Konsti kykenee juoksemaan vieraidenkin koirien vierellä, suurienkin valjakoiden edessä johtajakoirana. Omassa tiimissä Konsti onkin pääasiassa yksi johtajakoirista, juoksee lisäksi millä paikalla vain. Konstilta löytyy motivaatiota, päätä ja menohaluja uskomattoman paljon. Fyysisestikin kykenee hyviin suorituksiin. Kilometrejä valjakkoilusta Konstilla on muiden tiimin koiriemme tapaan paljon ja vuosittain lisää tulee. Yksi virstanpylväs valjakkouralla on kaksi vuotiaana juostu ensimmäinen epävirallinen valjakko sprintti-kilpailu, jossa Konsti juoksi toisena johtajakoirana. Pari muutakin kisaa on tätänykyä juostu, lisäksi yksi merkittävä virstanpylväs on suoritettu rekikoirien käyttökoe, ensimmäisenä suomenlapinkoirana koskaan, josta tulokseksi vielä hieno ykköstulos!

Konsti on suuripieni ADHD-tapaus, joka on kovaa vauhtia viemässä suurimman paikan sydämessäni. Sen kanssa on jo nyt koettu todella paljon, eikä matka ole oikeastaan kunnolla alkanutkaan. Konstin kanssa touhuaminen on aina myyttien murtamista, hiusten halkomista, hauskinta, opettavaisinta, ja Konstin kanssa lopussa aina kiitos seisoo. Konsti on sellainen koira, joka aiheuttaa ne kuuluisat harmaat hiukset, mutta kuitenkin koira, joka myös lopulta antaa kaikkein eniten.

Konsti juuri kotiutuneena toukokuussa 2012

Ei kommentteja: